SR: ”Turkiska Cypern” – men ”ockuperade Västbanken”

Sveriges Radio (SR) är tvångsfinansierad av oss skattebetalare vare sig vi som individer vill bruka den tjänsten eller ej. Med andra ord, tvångsköp av en produkt. Som i Sverige är olagligt i den privata sektorn, men som regeringen har gjort undantag för när det gäller regeringslojala statsmedier.

I morse hade P1 ett långt reportage från en plats som reportern kallade för ”norra Cypern” samt ”turkiska Cypern”.

Det är märkligt. Och pinsamt historielöst.

  • Norra Cypern invaderades olagligt av den turkiska regimen år 1974.
  • Norra Cypern ockuperades olagligt av den turkiska regimen samma år.
  • Norra Cypern etniskt rensades av den turkiska regimen redan 1974, då samtliga kristna cyprioter olagligt fördrevs från sina hem.
  • Norra Cypern gjordes sedan till hem för turkar som olagligt förflyttades (transfererades) från Turkiet till Cypern för att ta över de hus som tömdes på sin kristna befolkning.

SR kallar ändå denna norra, olagligt invaderade, olagligt ockuperade och olagligt etniskt rensade delen av Cypern för ”norra Cypern” samt ”turkiska Cypern”.

Samma SR kallar dock de judiska provinserna Judéen & Samarien för ”den av Israel ockuperade Västbanken” (titta bara på namnet – Judéen är platsen där judar kommer ifrån). Denna ”Västbanken” fick sitt namn efter att det muslimska Jordanien olagligt invaderade, ockuperade och etniskt rensade området på samtliga judar och införlivade marken med landet Jordanien, med namnet ”västra banken på Jordanfloden”, alltså förkortat Västbanken.

Israelerna återfick sina hem 1967 då Jordanien pressades tillbaka från området till följd av ytterligare ett krig som Jordanien startade mot Israel. Området kallas ändå av skattefinansierade SR och SVT för ”den av Israel ockuperade Västbanken” – och då syftar man på att det är ISRAEL som ockuperar området från vilka judar olagligt fördrevs av Jordanien mellan 1948 och 1967.

Så när muslimer från Turkiet invaderar, ockuperar och etniskt rensar icke-muslimer från sina hem kallas det erövrade området för ”turkiska Cypern”, men när judiska israeler återfår sina hem kallas det inte för ”israeliska Judéen & Samarien” utan istället kallas det för ”den av Israel ockuperade Västbanken”. Eftersom skattefinansierade SR och SVT anser att om muslimer lyckades olagligt erövra marken under 19 år mellan 1948 och 1967, borde det tillfalla den muslimska överhögheten för all framtid.

Detta är en uppfattning som är identisk med den extrema islamistiska Shariatolkningen av muslimsk erövring av mark: all mark som någon gång har erövrats genom muslimsk invasion, ockupation och etnisk rensning ska för alltid anses tillhöra islam. Och denna mark skall återerövras med våld. Vilket förklarar, till exempel, de 100 raketer som avfyrades mot civila judar från Gazaremsan på mindre än 49 timmar igår och föregår. Minst en raket slog ned i en skolgård i Israel. Igår rapporterade skattefinansierade SVT plikttroget att Israel har attackerat Gaza, vilket fick till följd att militanta i Gaza avfyrade raketer som svar…

Skattefinansierade SR och SVT är alltså Shariaföreträdare. Det är en uppgift de har och framgångsrikt driver tack vare dina skatter. Enbart tack vare dina skatter eftersom SR och SVT får ingen annan finansiering – och deras journalister behöver inte konkurrera om arbetstillfällen på den öppna marknaden likt alla vi andra. En skyddad verkstad för islamister, med andra ord. Tvångsfinansierad av svenska skattebetalare.

På en skala från 0,1 till 0,2 procent, hur nöjd är du med detta missbruk av statliga medel, dina hårt tjänade inkomstskatter?