SVT – hånfull slöseri med våra skattemedel

Kan ni tänka er följande rubrik och efterföljande brödtext?

”Ryssar, amerikaner och britter attackerade Berlin i massiv militärt angrepp från luften, med artilleri och med marktrupper.

Många tusentals tyskar dödades under den massiva attacken, och nästan hela staden ödelades under bombardemanget.

Dessförinnan hade den tyska armén invaderat och ockuperat ett 20-tal länder samt mördat många miljoner civila under 6 års terrorvälde.”

Tycker ni ovanstående kronologi låter logisk, förtroendeingivande, pålitlig? Eller låter det både bakvänt och lömskt, ett medvetet försök att påverka hur dokumenterad fakta ska misstolkas för att passa en fanatisk politisk agenda?

Jämför nu med den svenska regimtrogna, tvångsfinansierade SVT. Så här ser det ut i Text-TV:

NY ISRAELISK LUFTRÄD MOT GAZA

Israel har utfört en ny lufträd mot den väpnade islamistgruppen Islamiska jihad på Gazaremsan, uppger israelisk militär. Två personer skadades i attacken, enligt vårdpersonal i Gaza. Attacken skedde strax före midnatt och var ett svar på raketer som dessförinnan avfyrats mot Israel från Gaza, enligt militären.

Notera inte minst det klart rasistiska försöket att misstänkliggöra den judiska statens trovärdighet: Israels information om att det var terrorister i Gaza som FÖRST inledde en missilattack och därigenom föranledde ett SVAR från Israel är bara ett påstående ”enligt militären”. Det är enligt SVT inte fakta, utan bara ett påstående från den israeliska militären.

Upprepar igen och och om igen: vid nästa riksdagsval går min röst till det parti som entydigt och offentligt lovar att strypa all – absolut ALL – finansiering av SVTs ”nyhets”-redaktioner. SVT ska inte syssla med nyheter. De har visat gång efter annan att de är oförmögna den oerhört samhällsviktiga funktionen.

Stäng den skyddade verkstaden som heter SVTs nyhetsredaktioner – helt och hållet. De idag tvångsfinansierade anställda kan därefter tävla om jobb på den öppna arbetsmarknaden tillsammans med alla andra arbetssökanden, på exakt lika villkor.

De allra flesta skulle inte klara konkurrensen. SVTs nyhetsredaktioner fortlever endast tack vare att de inte behöver tävla med andra på lika villkor. En klassisk definition av en skyddad verkstad, med andra ord.