Ladies and gentlemen, den nya svenska regeringen

Läste nyligen ett S-förslag till ”blocköverskridande regering”.
Håller med. En blocköverskridande regering är faktiskt sista chansen till landets räddning.
här skulle de tyngsta posterna i en sådan blocköverskridande regering se ut:

 • Statsminister: Någon som inte tillhör något av de sju partierna som under flera mandatperiod försatt Sverige i dess nuvarande prekära situation. Med möjliga undantag för Göran Persson (S) – han kan tänkas som statsminister. Han är i varje fall den enda med pondus och statsmannamanér, samt något som ”de sju” (dvs exkluderande SD som aldrig suttit i någon regeringsposition) inte uppvisat: principfasthet och förståelse för moral.
 • Utbildningsminister: Ebba Busch Thor (Kd)
 • Socialminister: Mathias Sundin (L)
 • Inrikesminister: Jimmie Åkesson (SD)
 • Civilminister: Lars Adaktusson (Kd)
 • Finansminister: Vem som helst från Centern som tydligt tar avstånd från partiets bruna förflutna och nuvarande islamistiska infiltration.
 • Försvarsminister: Moderaten Abdirizak Waberi. Nä, jag skojar förstås å det grövsta. Inga fler experiment med islamister som försvarsminister. Ulf Kristersson – om inte annat för att han för det mesta lyckades undvika att kasta skit på meningsmotståndarna under årets hårda valkampanj. Han är inget statsministermaterial, men väl en person av integritet som klarar av att göra ett bra jobb under förutsättning att han får klara direktiv – och han skulle göra det med ärlighet och principfasthet.
 • Återstår då företrädare för V och Mp. Samt F!. Föreslås härmed att Gudrun Schyman (F!) får hedersuppdraget att övervaka kvinnors rättigheter i Iran. Staten bör dock inte bekosta hennes livförsäkring.
 • Jonas Sjöstedt (Kommunistpartiet de Islamisterna) föreslås som den nya regeringens ambassadör i Pyongyang, Nordkorea. Han ska även få i hedersuppdrag att hämta hem de fler än 3 miljarder kronor i obetalda medel som Nordkorea hållit inne för leveras av Volvo fordon redan på 1970-talet.
 • Gustav Fridolin (MP) föreslås som honorärkonsul i Gaza, där han kan arbeta för att förmå Hamas att upphöra med sin pågående massiva ekoförstörelse av södra Israel meddelst urskillningslösa mordbränder på gårdar, djurlivet, naturskyddsområden, skogar och utplåningen av det totala bi-beståndet i hela den geografiska regionen – inklusive Gaza, södra Israel, Egypten samt Jordanien. Han är som klippt och skuren för uppdraget.
 • Isabella Lövin (MP) föreslås till den alldeles nyinrättade position som Riksdagsunderhållningsgeneral – hon visade prov på dråplig stå-uppfärdigheter för ett par dagar sedan då hon i livesänd TV-debatt beskrev Löfvens styre som ”en väl fungerande regering”. Hon rev ner huset med flera minuters tårdrypande skratt.
 • Själv står jag till tjänst som den nya regeringens PR-chef på Utrikesministeriet. Någon måste väl tala om för våra kvinnliga ministrar när det är lämpligt att lämna huvudduken hemma vid besök i andra länder, och hur man bör uttrycka sig som Utrikesminister för att inte göra sig ovän med – och portförbjuden i – ett flertal länder.

Undertecknad: Ilya Meyer – översättare, författare och numera också aspirerande regeringsrådgivare