Dags att sätta stopp för de upprepade Gazakrigen

Än en gång har det antisemitiska Hamas, finansiellt och diplomatiskt stödda av FN samt EU – främst Sverige – påbörjat ett krig mot Israel.
Än en gång har islamistiska Hamas bett och bönat sina beskyddare i FN och EU om att få ett stopp på Israels skyddsåtgärder när Hamas inser att de inte lyckats – inte denna gång heller.
Och än en gång har FN och EU lydigt sett till att ”medla” ytterligare en i den långa raden av ”tillfälliga vapenvilor” så att Hamas kan slicka sina sår, rusta upp på nytt, fylla på vapenförrådet från Iran, för att sedan starta ytterligare ett krig mot Israel. Mönstret känns igen sedan 30 år tillbaka, och det kommer att upprepas under ytterligare 30 år eller rent av oändligt – om inte det globala samhället sätter stopp för detta makabra beteende.
Fråga: hur många fler ”tillfälliga vapenvilor” ska vi ha, hur många fler tusentals hektar mordbränd israelisk åkermark ska vi tolerera, hur många fler araber och israeler ska behöva dödas eller skadas innan demokratiska länder börjar inse att inget kommer att ändras förrän världens demokratier tvingar fram en förändring?
För det är så enkelt att ansvaret för detta eviga krigande hänger egentligen inte på Hamas – Hamas hade inte kunna överleva en enda vecka utan det massiva finansiella och diplomatiska skyddet de får via främst FN och EU, lett av Sverige.
Hamas består av rasistiska våldsverkare som fullt ut tror på könssegregering, etnisk rensning, antisemitism som regeringsform, indoktrinering samt psykisk misshandel av småbarn, politisk diktatur samt stöld som inkomstkälla.
Om omvärlden – läs FN och EU, lett av Sverige – inte gav dem finansiellt och diplomatiskt stöd, vare sig direkt eller indirekt genom UNRWA och andra förtäckta frontorganisationer för islamistiskt herravälde – skulle Hamas kollapsa. Omgående.
Ingen i regerande ställning på global nivå kan påstå att de inte förstår detta, då även ett 10-årigt barn förstår det.
vad är egentligen omvärldens skäl för sitt reflexmässiga, onyanserade och kontraproduktiva stöd för Hamas, och för Fatah, Palestinska myndigheten, PLO och allt vad de olika antidemokratiska, antisemitiska våldsorganisationer heter?
En förklaring kan förstås vara dold antisemitism. Men förmodligen är det egentliga skälet långt mer mondän än så: förmodligen är skälet att man efter så många år av medieindoktrinering helt enkelt är sjukligt beroende, psykologiskt besatt, av att reflexmässigt ge skydd så fort något händer som sätter araber, palestinier, muslimer eller islam i dålig dager, förtjänt eller ej. Ingen vill väl anklagas för ”islamofobi”…
Därtill finns ytterligare ett väsentligt skäl till att omvärlden agerar målvakt för att skydda antisemitiska islamistiska våldsorganisationer som Hamas: den ansenliga – och växande – andel muslimer som idag är en del av röstlängden i många europeiska och andra västländer. Västvärldens politiker är helt enkelt beroende av muslimska röster. Vad är väl ytterligare ett krig ”där nere”, med några arabiska och israeliska liv, i det ädla sammanhanget?
Därför kommer vi för alltid att se samma krig utspela sig mellan antisemiterna i Gaza/Ramallah och Israel. Ingen törs ändra på status quo.
Men vi måste se en grundlig ändring i status quo. För allas bästa. För araberna i Gaza så de kan befrias från Hamas kedjor och börja njuta av ett liv i säkerhet, välstånd och välmående, för israeler som kan leva ett liv i säkerhet, och för omvärlden som äntligen inte behöver donera miljarder varje år som omgående stjäls av Hamas och omsätts i vapen medan Gazaborna lider. Alla vinner.
I alla konflikter vinner man genom att vinna, medan motparten förlorar. Punkt slut. Det gäller fotbolls VM, det gäller Olympiska spelen, det gäller krig mellan nationer. En vinner, motparten förlorar och hela världen accepterar resultatet.
Alltså är det upp till Israel att ändra status quo, en gång för alla. Vad är det värsta som kan hända – fördömande från Margot Wallström? Det får man redan, alldeles oavsett fakta, sanning och sammanhang.
I det långa loppet är det faktiskt mer humant för alla inblandade med ett kort, oerhört intensivt men totalt, slutgiltigt krig som tar ut samtliga Hamasledare. Så att alla kan äntligen börja leva ett normalt liv.
Ett svenskt riksdagsparti som inte är på medmänsklighetens sida genom att stödja ett sådant agerande, det vill säga ett enda krig för att förhindra alla framtida krig och framtida lidande, är inte värt en enda röst. För om man röstar emot ett sådant förslag, röstar man istället på en fortsättning på status quo.
Det vill säga oändligt dödande, upprepade krig, och förlust för alla inblandade. Inte minst svenska skattebetalare som blöder pengar till rasistiska våldsorganisationer som Hamas och Socialdemokraternas ”kära systerparti” Fatah.