När ett barn inte är ett barn men ändå samtidigt ett barn – beroende på om det vankas röster och pengar

Du påstår att du är 17 år men kan inte bevisa det för du saknar ID-handlingar som ens bevisar ditt namn. Ett politiskt beslut tas att du ändå ska få alla förmåner som vore du ett minderårigt barn. Beslutet tas av politiker som känner att de kan vinna röster genom beslutet.
Men du är förstås inget barn och vill självklart göra som alla andra i din ålder vill göra – du vill exempelvis kunna fritt besöka Systemet och handla. Du nekas naturligtvis att handla – för det har överkommits att du är ju minderårig, ditt utseende till trots.

kommer du tillbaka och påstår att du egentligen har fyllt 25 år och vill därför kunna handla på Systemet. Du nekas eftersom ditt ID inte går att styrka – vare sig din ålder, eller namn, eller ens födelseland i många fall.
samlar du ytterligare 8999 av dina kompisar, alla som av en händelse starka, muskulösa ”barn” av uteslutande manligt kön, som alla har samma krav. Ni skriker högt, bryter mot lagen, ingår allianser med principlösa riksdagsledamöter – och vips så får du både handla på Systembolaget som vuxen, och SAMTIDIGT får du gå kvar på högstadiet som minderårigt barn.
Du får dessutom stats- och kommunbidrag för att köpa din sprit på Systemet som vuxen (eftersom du inte har någon inkomst), sida vid sida med dina fortsatta studie- och barnbidrag som minderårigt barn där du läser på högstadiet.
Och ibland kommer du – och dina 8999 kompisar – lite sent till lektionerna eftersom det tar tid att raka av den envisa tjocka skäggstubben som magiskt växer där på kinden varje morgon. Trots att du och dina kompisar bara är barn.
Sverige, april 2018.
Val, september 2018.
Läs Per Gudmundsons artikel i ämnet – det gränslösa sveket.