Selektivt stöd för självständighet heter egentligen ryggradslöshet

Får man ställa en lite försynt fråga?

Hela Europa säger sig stödja palestinsk självständighet med motivering att det handlar om att ge dem rätten att självbestämma.

OK.

Men samma Europa är avigt inställd till kurdisk självständighet från Irak och Syrien. Lika avigt inställd till självständighet är Europa när det gäller katalansk självständighet från Spanien, brittisk självständighet från EU, tibetansk självständighet från Kina, cypriotisk självständighet från Turkiet (Cypern är till och med EU medlemsstat!), Krims självständighet från Ryssland, Västra Saharas självständighet från Marocko…

Är det så att i Europa är man helt enkelt nöjd med att man endast vill ha separata lagar och krav gentemot världens enda judiska stat Israel och att det är därför man stödjer palestinierna? Sånt brukar kallas för antisemitism. Det finns inget annat ord för denna företeelse.

Eller är det så att i Europa bryr man sig helt enkelt inte om andra människor eftersom man är rädd för att ta bort palestinierna från den permanenta dagordningen av rädsla för islamiskt våld? Sånt brukar kallas för ryggradslöshet, feghet, principlöshet, brist på moral – ja det finns fler ord för denna företeelse.

Följdfrågor:

  • Hur kan man stödja palestinierna men inte kurderna?
  • Och hur i hela världen kan palestinierna stödja sig själva, men inte kurderna? För det gör de inte. Tvärtom, de motarbetar kurdisk självständighet.

Konsekvensen borde vara att den svensk politiker som säger sig stödja palestinierna men som inte lika öppet och ihärdigt stödjer kurderna, inte förtjänar en enda röst nästa år.

Tänk på det nu när valfläsket redan är i gång.

Kommentarer är stängda.