Demokrater som är emot demokrati, liberaler som är emot liberalism

Alla som så ivrigt och rättfärdigt stödjer demonstrationen igår mot USAs President Trump för hans förolämpande, förnedrande ord mot kvinnor:

Hur förklarar ni att ni inte under, låt oss säga 8 års tid, tog initiativ till eller deltog i marscher och demonstrationer mot kvinnofientligheten i exempelvis Iran, Afghanistan, Gaza, Saudiarabien, Pakistan, Palestinska myndigheten, Yemen, Somalia?

Menar ni att Trumps oerhört plumpa och fullständigt oacceptabla ord är ett större hot mot demokrati och kvinnors rättigheter, än ovanstående regimers faktiska våldshandlingar mot specifikt kvinnor, där kvinnor stenas till döds, inte får ärva på lika villkor som män, inte får begära skilsmässa på lika villkor, nekas utbildning, dödas för ”äktenskapsbrott” om de våldtas, inte får köra bil, förbjuds gå utanför hemmet utan manligt sällskap, tvingas ingå tvångsgifte, både som minderåriga och med sina egna släktingar (”kusingifte” som håller på att bli ett allt större medicinskt problem då deras barn i ökande takt föds med allvarliga genetiska problem), tvingas genomgå kvinnlig könsstympning, utsätts för hedersmord osv?

Eller ska man uppfatta det mer realistiskt som att ni inte bryr er ett dugg om kvinnorättigheter utan endast vill omkullkasta det amerikanska valsystemet? Dvs ändra på den demokratiska ordningen så att endast den kandidat som ni tycker om får lov att vinna. Det kallas för ”enpartisystem”, ifall ni undrar.

Ovanstående observation är inte baserad på någon personlig vurm för den ene eller andre presidentkandidat. Valet 2016 tycks har varit mellan 2 oerhört felbehäftade kandidater, av olika anledningar.

Men snälla, valet är över. Att än idag underblåsa motvilja, attackera den demokratiska processen, agera som samhällssabotörer med våld och ändå kalla sig för ”liberal” och ”demokrat”, ja det hjälper bara till att skapa problem.

Gillar inte Trump? Utmärkt – arbeta då inom systemet för att välja bort honom vid nästa val. Det kallas för demokrati. Alternativet är att ni aktivt motarbetar demokratin.

Demokrater mot demokratin, liberaler mot liberalism, kvinnosakskämpar mot kvinnliga rättigheter. Är det så ni vill hågkommas i historien?

Kommentarer är stängda.