Svenska ”tyckare” vet bättre om Israel än folk på plats. Enligt svenska tyckare själva…

Man måste bara ta sig för pannan när det gäller dessa otaliga svenska ”experter” och ”tyckare” som bara ”vet” så mycket om Israel och de palestinska araberna.
Jag har just kommit tillbaka från 2 veckor i Israel. Spenderade mesta av tiden i den israeliska staden Modi’in. I köpcentrat i Modi’in är ungefär hälften av alla affärsbiträden araber, och hälften av alla kunder är araber. Israeler serverar araber, och israeler köper från araber. Araber köper från israeler, och araber serverar israeler. Problem? Inte det minsta. Vem bryr sig? Vi pratar medmänniskor, punkt slut.
Man måste lämna Israel och komma till det avlägsna Sverige för att upptäcka att ojdå – inget man upplevde i Israel stämde, det som hände hände aldrig, det som inte hände faktiskt hände, svart är vitt och vitt är rött…
Sverige är ett i särklass egendomligt drivet samhälle när det gäller att demonisera den judiska staten samtidigt som man ignorerar systematisk statssponsrad rasism, våld, antisemitism, korruption och brist på demokrati i den palestinska myndigheten. Nu senast har palestinska myndigheten vägrat inresevisum för palestinska araber som flyr det krigshärjade Syrien! Man häpnar! Men tyst i de svenska medierna, tyst hos Carl Bildt – och Sverige fortsätter att ösa miljoner ur den redan ansträngda statskassan till det palestinska ”statsskicket” som alltså vägrar ta emot sitt eget folk i utbyte mot de svenska pengarna… Förklara det den som kan.
Under de senaste 3 månaderna har endast ett (1) fall av politiskt våld skett med anknytning till staden Modi’in: min kusins 17-åriga dotter arbetar varje dag efter skolan på en restaurang i Modi’in, och den sista dagen av Hamas raketkrig mot Israel för ett par månader sedan sprängdes en buss i Tel Aviv. Två timmar senare omringades flickans restaurang av tungt beväpnade israeliska poliser som kom in och arresterade alla araber som arbetade där. Detta därför att terroristen som sprängde bussen var flickans arbetskamrat. Han sprängde bussen i Tel Aviv, lungt tog en taxi till Modi’in och arbetade eftermiddagsskiftet på restaurangen som om inget hade skett. När polisen kom för att arrestera honom visade det sig att av de 7 st anställda på restaurangen, var endast en jude – mitt kusinbarn.
Terroristen arresterades och de övriga 5 araber släpptes omgående. Alla arresterades initialt i säkerhetssyfte eftersom man inte vill att någon skulle komma till terroristens undsättning mitt under arresteringen.
Sju anställda i en restaurang i Israel, av vilka en jude, ändå anklagas Israel för apartheid av företrädesvis svenska ”tyckare” som inte har minsta anknytning till verkligheten annat än att de en gång i tiden minsann haft en judisk pojkvän i det avlägsna Sverige så de visst vet allt om Israel. De faktiska förhållandena är inget som rapporteras i de svenska medierna – varför störa den rådande bilden vars hela syfte är just att demonisera den judiska staten för att det är en judisk stat?
Att familjen fick i veckor efteråt trösta en 17-årig tjej som inte visste att hennes arbetskompis ens var kapabel till en sådan horribel terroraktion går de svenska medierna helt obemärkt förbi. Att nämna att arbetskompisen som utförde terrorsprängningen är arab gör flickan – och vi inom familjen – automatiskt till ”islamofober” enligt det rådande svenska synsättet, eftersom den svenska statsreligionen går ut på att inget se, höra eller säga om det kan uppfattas som negativt gentemot de palestinska araberna.
Jag upprepar: Detta var den enda våldsaktionen med politisk anknytning i den israeliska staden Modi’in de senaste 3 månaderna, ja egentligen det senaste året. Tyst i de svenska medierna. Man måste som sagt åka hela vägen till Sverige för att höra att detta inte stämmer alls – svensk tyckare ”vet” så ofantligt mycket bättre om det dagliga våldet som israeler utövar mot palestinska araber. Alldeles oavsett sanningen, fakta, bevis eller livs levande vittnen.

Taggar: ,

Kommentarer är stängda.