Enough is enough!

Igår söndag 9 december hölls en manifestation utanför Aftonbladets huvudkontor i Stockholm.

(fr v) Hanna Zion, Ilya Meyer, Kim Milrell & Dmitri Vasserman

Foto: Svensk-Judisk Dialog

Det bittra vädret till trots (minus 15 grader) kom en entusiastisk grupp människor som alla förenades av en sak: principfasthet.
Principfasthet som yttrades i besvikelsen över Aftonbladets och de övriga svenska mainstream mediernas oförmåga att rapportera sakligt, sanningsenligt och objektivt om den judiska staten Israel – och ENDAST den judiska staten Israel.
Hanna Zion höll ett brandtal om mediernas vinkling, Dmitri Vassermans tal var både informativt och tankeväckande – han underströk bland mycket annat de palestinska arabernas förkärlek för vad han betecknade som barnlikspornografi, att visa upp döda barn som ett sätt att skapa sympati för den palestinska saken även om det inte ens är palestinsk-arabiska barn utan syriska barn som dödats av den syriska regimen. Smaklöshet och rå, inhuman känslomissbruk bortom förstånd.

(fr v) Anna Berg och Hanna Zion från organisationen bakom manifestationen.

Foto: Maya Eriksson

Manifestationen organiserades av Anna Berg, Hanna Zion och Kim Milrell tillsammans med stoppabojkott.se.
Nedan finns mitt tal.
Stort tack till Anna Berg, Hanna Zion och Kim Milrell för den perfekt genomförda manifestationen. Och verkligen stort tack till alla trevliga poliser som tjänstgjorde i kylan och gjorde att manifestationen kunde genomföras i fred och utan incident – ni är värda en speciell eloge!

Foto: Maya Eriksson

Fler bilder: Klicka här.

Vinklad medierapportering om Israel i Sverige
Det är roligt och uppmuntrande att se vilket stöd det finns i Stockholm för den enda fungerande demokratin i hela Mellanöstern – den judiska staten Israel.
Endast den blinde kan bortse från det enkla faktum att Israel är Mellanösterns enda demokrati, en högborg för mänskliga rättigheter och religiös frihet. Och endast den blinde och döve kan bortse från det enkla faktum att stora delar av de svenska medierna, ledda framför allt av TT, Aftonbladet och SVT, har en öppet partisk inställning mot den judiska staten, till förmån för de fanatiska antisemitiska krafter som öppet proklamerar att de vill förgöra den judiska staten just för att det är en judisk stat.
Man kan prata i timmar, och skriva spaltkilometer, om den nakna antipati som TT, Aftonbladet och SVT visade under det senaste Hamaskriget mot Israel. Ett krig delvis finansierat med svenska skattemedel, med raketer tillverkade i den fanatiskt islamistiska staten Iran, och avfyrade av den fanatiskt islamistiska Hamasregeringen i Gaza.
Men det räcker med att bara titta på inledningen, den initiala medierapporteringen när kriget bröt ut. Enligt gammal TT- Aftonbladet- och SVT-tradition bröt konflikten ut när Israel svarade på Hamas raketbeskjutning av israeliska civila. INTE när Hamas först sköt mot israeliska civila.
Faktum är att Israel under 2012 fram till krigsutbrottet skickade hela 20 brev till FN med begäran om att FN skulle sätta stopp för Hamas ständiga raketbeskjutning. Inte ETT ENDA brev besvarades av FN. Fram till krigsutbrottet 14 november hade 752 missiler avfyrats från Gazaremsan mot israeliska civila enbart i år. Under den sista veckan fram till krigsutbrottet sköt Hamas inte mindre än 70 missiler mot Israel. FN tog inte upp det till diskussion. Förra året sköt Hamas 627 missiler. FN diskuterade inte det heller. Hamas upphör inte med sina attacker, FN lyssnar inte, TT, Aftonbladet och SVT rapporterar inte. På SVTs Text-TV förekom inte en enda rapport om detta. På åminnelsedagen av Kristallnatten, dagen då nazisterna 1939 inledde sitt industriella system för utrotning av judenheten från jorden, sköt Hamas en missil mot Israel, 4 israeler skadades allvarligt. Tyst hos TT, Aftonbladet och SVT.
Till slut svarade Israel. Israel svarade först genom att sikta på Hamas underjordiska raketramper. Israels militär har antingen världens bästa, mest precisa och humanitära flygvapen, eller så har landet världens allra sämsta: 1500 bombattacker från israeliska stridsplan under 8 dagar i det tättbebyggda Gaza, och ändå har inte fler än 140 personer dödats, av vilka 90 terrorister. De israeliska piloterna måste som sagt vara utomordentligt dåliga på att sikta – eller så är de faktiskt världens bästa.
Och det var naturligtvis först då som Text-TV rapporterade om konflikten: ”Israelisk attack dödar minst 6 palestinier”. Bråket började sålunda när judarna slog tillbaka.
Inte bara det, SVTs Text-TV fortsatte med följande häpnadsväckande påstående:
Striderna är de allvarligaste på nästan 3 år”.
En gång till: hundratals missiler från Gaza mot israeliska civila varje år i 3 år, och enligt SVT ger Israels SVAR upphov till de allvarligaste striderna på 3 år. Hos SVT tycks inte judiskt liv väga speciellt tungt. Det är en inställning som får stå för dem, men det som är oroväckande är att mediegiganten SVT finansieras av oss – de svenska licensbetalarna – för att sprida sådana uppfattningar. Tror SVT på alla människors lika värde? Uppenbarligen inte.
De stora, allt mer irrelevanta traditionella medierna visar en förkärlek för att ignorera fakta, manipulera bilder, kasta om händelseförlopp, censurera nyheter som inte passar en förutbestämd politisk dagordning, och – faktiskt – ljuga rakt av.
Mitt under brinnande krig, med 3 miljoner israeler i skyddsrum dygnet runt medan skolor, daghem, sjukhus och bostadshus beskjuts, väljer Aftonbladet att damma av en gammal antisemitisk skröna i sann Göbbelsanda – att den judiska staten dödar palestinska araber för att stjäla deras organ till försäljning. Aftonbladets Åsa Linderborg påstår att hon har dementerat detta i en artikel – men hon kan inte uppvisa någon sådan artikel. Detta är den mest avskyvärda sortens rå antisemitisk propaganda som finns, vanligt hos nazister samt hos islamister på Västbanken, i Gazaremsan, Iran, Turkiet, Egypten. Och den finner en utmärkt grogrund hos Aftonbladet.
Medan Hamasraketerna faller, fäller de svenska mediernas älsklingspersonlighet Gina Dirawi det ena antisemitiska uttalandet efter det andra. Nu senast prisar hon en grovt judefientlig bok av en ökänd revisionist, en person som stiftelsen Expo klassar som ”radikal antisemit”. Dirawis arbetsgivare SVT, istället för att ge henne sparken, ger henne sitt fulla stöd. För Gina Dirawi och hennes arbetsgivare SVT är det inte första gången detta sker. I Sverige får helt enkelt antisemitism, ofta nödtorftigt förtäckt till ”israelkritik”, öppet stöd i de etablerade medierna.
Men istället för att stödja antisemitism, råa lögner och naken propaganda, fanns det så otroligt mycket som de svenska medierna hade kunnat rapportera, om de velat agera som journalister istället för som Hamas PR-konsulter.
Till exempel hade de kunnat rapportera att aldrig tidigare i världshistoria har man haft ett krig där den som attackeras fortsätter att försörja angriparen. Mellan 1100 och 1300 lastbilslaster per vecka med mat, bränsle, mediciner, byggnadsmaterial förs in från Israel till Gaza. Samtidigt kommer hundratals sjuka palestinska araber till Israel för medicinsk behandling – dag ut, dag in. 125 000 palestinska araber behandlades i Israel 2011. Inte ett ord hos TT, och därför per definition inte heller hos Aftonbladet och SVT – det passar inte in i den nidbild av den judiska staten som de vill sprida bland svenska nyhetskonsumenter. Snälla nån – Hamasledaren Ismail Haniyehs egen syster Suhilas man behandlades på ett israeliskt sjukhus för bara ett par månader sedan! Medan Hamas fortsatte att bombardera Israel med raketer…
Mitt under brinnande raketkrig, med 1400 raketer från Gaza avfyrade mot Israel på 8 dagar, skickade ändå Israel 880 lastbilar med förnödenheter till Gaza. Israeliska energiverksingenjörer reparerade Gazas elnätverk under kriget – och fick skyddas av den israeliska militären så att ingenjörerna kunde genomföra arbetet medan de besköts av Hamas! Sanslöst – och ignorerat av de svenska medierna. Utomlands rapporterades det dock, för utomlands kan inte åsiktsmonopolen TT sätta stopp för nyhetsförmedling.
Israel har regionens mest förödande militärmakt. Att platta till hela Gazaremsan och sätta stopp för raketbeskjutningen skulle vara lättare och billigare om man gick hårt fram, istället för att som nu fokusera på precisionsattacker mot dem som skjuter. Israel skulle lätt kunna använda samma taktik som Hamas – terrorbeskjutning med raketer utan styrsystem, utan mål. Det skulle vara mycket effektivt som terrorvapen, & mycket billigt. Men Israel gör inte det. Det luktar moraliskt fördärv på långt håll när våra svenska medier istället försöker ge sken av att Israel och Hamas är lika goda kålsupare båda två. Det finns ingen som helst moralisk likvärdighet mellan Israel och Hamas.
14 000 raketer mot israeliska civila under 11 års tid. ENBART mot civila. Hamas har importerat lång-distans Fajr-5 raketer från Iran, så logistiken för vapentillförseln fungerar utomordentligt bra. Varför då inte importera raketer med styrsystem, som man i så fall kan rikta mot den israeliska militären? Svaret är naturligtvis att militären inte är målet – civilbefolkningen är målet. Hamas vill att Israel ska acceptera som normalläget att raketer skjuts mot judar, att en del av nationens budget ska behöva investeras i privilegiet att leva. I Sverige öronmärks en del av landets budget för trafiksäkerhet; i Israel öronmärks en del av landets budget för säkerhet mot raketattack. Detta kunde de svenska medierna ha rapporterat, men de föredrog att inte göra det.
Israel har utvecklat anti-raketsystemet Iron Dome, Järnkupolen, för att förstöra inkommande Hamasraketer i luften, innan de landar i Israel. Israel lägger alltså sina resurser på raketer som SKYDDAR civila, Hamas lägger sina resurser på raketer som DÖDAR civila. De svenska medierna kunde ha rapporterat om denna väsensskillnad mellan Israel och Hamas. Men de valde medvetet att inte göra det.
Hamas är skyldig till dubbla brott mot de mänskliga rättigheterna: de skjuter mot civila i Israel, och de gör det med de egna palestinsk-arabiska civila som mänskliga sköldar. Hamas programförklaring säger tydligt att Israel ska krossas och att området mellan Jordanfloden och Medelhavet (dvs inklusive hela Israel) ska rensas på alla judar. Smaka på det: etnisk rensning i den officiella programförklaringen. Ändå, i uppladdningen inför kriget som skulle föra Hamas mot sitt ädla mål, har Hamas medvetet undvikit att bygga skyddsrum för sina egna civila – JUST för att de vill skapa så många egna civila förluster som möjligt och vinna propagandapoäng. De svenska medierna ignorerar även detta dubbla brott mot de mänskliga rättigheterna.
Det påstås en massa nonsens om ”oproportionerligt våld”. Vad är då ”proportionerligt våld”? Ska försök till massmord inte bestraffas eller ens förhindras om försöken inte är framgångsrika? Blir medvetet mordförsök bara förkastligt OM det lyckas? Blir krig schysst endast om exakt lika många dödas på bägge sidor? Ska vi verkligen anamma en förlegad ”öga mot öga”-mentalitet, är det så de svenska medierna tänker? I krig dör människor. Enda sättet att undvika dödsfall i krig är att inte starta krig. Förhandla istället. Men hur kan Hamas plötsligt ignorera hela sitt program, hela sin propaganda, hela sin indoktrinering av generationer barn och börja förhandla med judar, dessa ”grisars och apors avkommor” som de själva säger?
Gaza är det enda området i världen som, i enlighet med palestiniernas officiella policy, är helt judenrein, dvs etniskt rensat från samtliga spår av judar. Till och med döda judar fick grävas upp och åter begravas i Israel för att tillfredsställa islamistregimen i Gazaremsan. Så ser de mänskliga rättigheterna ut i Gaza. Och de svenska medierna ignorerar detta. Det rapporteras inte på nyhetssidorna, det belyses inte heller på ledarsidorna. Analysförmågan – det som borde vara varje journalists livsnerv – tycks vara helt okänd hos TT, Aftonbladet och SVT.
Jag har en vädjan till de svenska medierna. Agera gärna partiskt för den sida ni föredrar. Agera gärna ensidigt mot den sida ni har bestämt inte har rätt att ens existera. Blunda gärna för sanning, ignorera gärna analys, dölj gärna fakta. Gör allt detta. Men gör det inte under er arbetstid.
Vet ni varför? Därför att vi – nyhetskonsumenter, skattebetalare, licensbetalare, anhängare av demokrati, helt enkelt – är värda bättre. Dessa ihärdiga försök att dölja sanningen medan ni är i tjänst är ett tecken på att ni inte respekterar det svenska folket, eller ens vår demokrati.
En blodig, tragisk konflikt blir inte lättare av att uppviglare använder sin arbetstid till att med flit förvärra situationen. Medmänsklighet, samförstånd, samarbete, gagnas inte av att man piskar upp stämningen och främjar en hatisk miljö.
Men framför allt är jag, och alla andra vänner av demokrati, ärlighet och etik i Sverige, orolig över att rötan är så djup – att några få nyckelmedier anser sig ha rätt att bedriva ett slags tankemonopol, en censur gällande nyheterna om Israel – och endast om den judiska staten Israel.
Medierna har ett ansvar. Medier som inte kan uppträda ansvarsfullt är ett hot. Ett hot mot svenska folket. Vilket i slutändan är ett hot mot riket. För när man börjar agera i enlighet med den egna politiska dagordningen i EN fråga, är steget inte långt till att man missbrukar detta kraftfulla vapen även i andra frågor.
TT, Aftonbladet, SVT: gå en kurs i journalistisk yrkesetik, i medmänsklighet och principfasthet.
Eller avgå, hela bunten.
Det handlar inte bara om att rapportera objektivt om världens mest infekterade konflikt. Utan det handlar i lika mån om att uppträda på ett förtroendegivande sätt.
För idag är ert förtroendekapital totalt förbrukat.
Tack för er uppmärksamhet.