Jordbävning i Turkiets politik

Jordbävningen i Turkiet har inte bara krävt dödsoffer och skador bland människor.
Bland offren kan även nämnas den turkiska regimens hårdnackade antisemitiska hållning gentemot det judiska landet Israel. Nu har Turkiet tvingats krypa till korset, förlåt Diamanten, förlåt Davidsstjärnan, med begäran om nödhjälp.
Vilket Israel mer än villigt ställer upp med.
Som sig bör grannar emellan. Israel har tidigare hjälpt Turkiet vid olika naturkatastrofer, och den turkiska regimen var faktiskt en av de första som erbjöd – och skickade – välbehövlig hjälp till Israel då omfattande bränder härjade norra Israel för några månader sedan. Trots att relationerna mellan de två forna allierade länge har varit frusna tack vare den turkiska regimens aktiva hjälp till terroristorganisationer som till exempel de islamistiska anti-judiska och anti-israeliska Hamas och Hizbollah.
kan det bli när idiotiska politiker glömmer politik och istället ser till det egna folkets bästa – som nu när Turkiets starke man Erdogan ber om och tar emot den hjälp hans folk behöver.
Vore den israeliska regeringen mer som den turkiska regimen, skulle man kanske istället hyra en stor båt – Mavi Marmara är ett utmärkt förslag – lasta in alla ”förnödenheterna” som IHH skickade till Hamas starke man Ismail Haniyeh (som vägrade ta emot sändningen eftersom medicinerna redan vid transporten var förbi bäst-före datumet och sålunda farliga) och skicka tillbaka rubbet till Turkiets Erdogan.
Tack och lov är israelerna ett sunt folk och gör inte sånt…
Men kanske Gazas befolkning vill återgälda Turkiets ”generositet” och skicka tillbaka ”aid-flotilljens” utgångna förnödenheter?