Hamas bekräftar öppet att de är rasister

Äntligen har Hamas tagit bladet från munnen och bekräftat det som har varit uppenbart för alla förutom terrorkramarna i västvärlden: att islamisterna är sanna rasister.
Hamas har enligt uppgift gått med på att frige den sedan fem år tillbaka kidnappade israelen Gilad Schalit i utbyte mot 1027 dömda islamister. Hamas anser alltså att det krävs inte mindre än 1027 islamister för att motsvara en enda jude.
Ändå kallar de den judiske staten för rasistisk! Logik och islamism – två ömsesidigt uteslutande koncept.
De 1027 fanatiska terroristerna – av vilka ungefär en tredjedel har livstidsdömar för mord alternativt massmord riktade uteslutande mot oskyldiga civila – har under sin fångenskap i Israel fått njuta av besök från familjen, de har fått besök från Internationella Röda Korset, de har fått advokathjälp, de har fått fri tillgång till utbildning. Allt i strikt enlighet med internationell praxis och gängse etiska regler för civiliserat umgänge människor emellan.
Gilad Schalit, å andra sidan, har inte fått besök av vare sig familjen, Röda korset eller advokat. Han har inte fått besök av någon överhuvudtaget, han har inte fått skriva hem, och han har enligt Hamas själva inte ens fått se solljus under fem långa år. Så långt islamisternas syn på civiliserat umgänge – till ackompanimang av omvärldens tystnad och frikostiga finansiella bidrag.
det visar sig att islamisterna är inte bara rasister, de är glupska barbarer också.
Ingen nyhet för en läsare med någorlunda intelligens, men uppenbarligen en total nyhet för medierna, EU, FN, Svenska kyrkan, Diakonia, SIDA och alla andra som under hela denna period gjort allt för att stödja Hamas i Gaza samtidigt som Gilad Schalits mänskliga rättigheter har trampats under Hamas stövlar.
Nu får vi bara hoppas att islamisterna i Gaza bryter med tradition och faktiskt håller vad de lovat och släpper Gilad Schalit.
Allt kan ju hända – Hamas kan till och med hålla ingångna avtal. Osannolikt men rent teoretiskt möjligt.
Läs också:
I Gilboas svala skugga
DN, GP, Jerusalem Post, The Australian, Ynet, Sky News,