Tänk om…

… arabvärlden hade erkänt staten Israel redan 1948?
Världen – i synnerhet arabvärlden – hade sett helt annorlunda ut idag. Miljontals människor slaktade av sina egna tyranniska ledare eller använda som kanonmat i interna krig mellan muslimska länder hade varit vid liv idag. Regional demokrati hade blomstrat – i hela Mellanöstern och inte som idag bara i regionens enda demokrati, den judiska staten Israel.
Läs här vad Abdulateef Al-Mulhim har att säga i ämnet. Han är pensionerad kommendör vid den saudiska marinen.
För att se hur misstagen, krigshetsande och krigshandlingar från 1948 fortsätter att bedrivas år 2011, läs här om de 50 granater som den islamistiska Hamasregeringen i Gazaremsan sköt mot israeliska civila för ett par dagar sedan. Se sedan ett kort filmklipp om de vapnen som hela tiden skickas för att hålla igång det redan 63-åriga kriget mot den judiska staten. Allt bedrivet av några av världens värsta diktaturer.

FN har intagit en tuff diplomatisk och militär ställning mot hemska sekulära diktatorer i Egypten och Libyen. Men konsekvent ger hemska islamistiska diktatorer i Iran, Gazaremsan och Libanon helt fria händer att cementera sin makt via bestialiska handlingar.
Islamistvärlden ser och lär. Och växer sig allt starkare för varje dag som västvärlden envist blundar för verkligheten. Trots den allt mer uppenbara antisemitiska klartexten som talas i islamistvärlden.
Ni vet, sådant som Carl Bildt inte ser, hör eller kommenterar om.