Den besvärande tystnaden

Egyptens långvariga diktator Hosni Mubarak hör nu till historia. Under 30 år har makthavarna i västvärlden – EU, FN, USA – både uppmuntrat honom och bekostat hans styre. Han har använts för att göra det ”smutsjobbet” som västvärlden vet måste göras, men som man själv inte vill bli förknippad med – att bekämpa spridningen av våldsam radikal islamism från arabvärlden till det lata, bekväma Europa.
Allt det som EU, FN, USA sade gällande regimbytet i Egypten, när folket krävde ett slut på landets sekulära diktatur, kunde lika gärna ha sagts gällande regimbytet i Iran, när folket krävde ett slut på det landets religiösa diktatur.
Men i fallet Iran var det fullständig tystnad.
Exdiktatorn Mubarak var ingen jättetrevlig gosse. Men han användes likväl av EU, FN, USA som polis för att förhindra export av radikala islam utanför Egypten. Enbart från USA fick han 1,3 miljarder dollar årligen i sin roll som polis. När nu Mubarak såg ut att börja vackla, lämnades han åt sitt öde snabbare än kvickt. Rätt åt honom, kanske – han var ju trots allt en diktator. Men att EU, FN, USA nu försöker iklä sig rollen som oskyldiga fanbärare av demokrati är väl magstarkt.
Medan Angela Merkel av Tyskland åtminstone har sagt att hon hoppas at det nya Egypten ska fortsätta att vara en stark anhängare av fred i regionen, har USAs Obama inte nämnt fred med ett enda ord. Obama tycks ha en större målarduk att måla på – en målarduk med ett enda ord som motiv, målat i rött: islamism.

Muslimska Brödraskapets symbol. Koran och svärd. Och så ett svärd till, ifall vi missat allvaret symboliken.
Mubarak vet numera hur lite stöd från EU, FN, USA betyder. Samma slutsats drar även andra ”allierade” i regionen – Libanon (numera helägt av Iran genom dotterbolaget Hizbollah via bulvanen Syrien), den palestinska ”regeringen” i Gazaremsan (också helägt av Iran via dotterbolaget Hamas), den Palestinska Myndigheten som är samägd av EU och USA, dvs ”regeringen” i Judéen & Samarien/Västbanken, Saudiarabien, Jordanien (tidigare benämnd Transjordanien och bestående av 80 procent av Mandatet Palestina vars judiska befolkning etniskt rensades för att tillfredsställa islamistiska krav). Och många andra, Irak inte minst.
Samma slutsats dras naturligtvis också i Teheran, Damaskus, Aden, Islamabad, Ankara, Tunis, Tripoli, Rabat, Alger. De gnuggar händerna samtidigt som de fördubblar sina vapenbeställningar från Ryssland, Nordkorea, Kina och en mängd före detta Sovjetstater. Stabilitet förbyttes snabbt i ett nytt kallt krig som mycket snart kommer att explodera i ett riktigt hett krig.
Och vad är slutsatsen? Slutsatsen är islamismens obönhörliga framsteg i västvärlden, genom det Muslimska Brödraskapets utbredning samt etableringen av det islamistiska kalifatet.
Är islam förenligt med demokrati? Är det Muslimska Brödraskapets mål förenliga med västvärldens ideal? Se här en video där en av Brödraskapets främste frontfigurer Tariq Ramadan säger sin mening i klartext. Palestinian Media Watch (PMW) har en utmärkt översättning av MBs programförklaring från arabiska med titeln ”Jihad är vägen” skriven av Brödraskapets ledare Mustafa Mashhur. Man måste vara antingen blind-döv, obotligt arrogant eller ivrig supporter av jihad och islamism för att ignorera vad organisationens egna företrädare säger om deras egna mål och metoder. Medieanalysexperten CAMERA har också en intressant artikel om Muslimska Brödraskapet som citerar den islamistiska organisationens egen ledare i Egypten, Mohammed Badie. Klart, tydligt – och ignorerad i västvärlden.
Organisationen StandWithUs har ett faktablad om Muslimska Brödraskapet. Det består av citat från Brödraskapets egna företrädare.
Varför är det viktigt att ha all denna kunskap? Därför att vi i västvärlden i framtiden inte ska kunna låtsas som om vi inte vet vilka skurkar våra politiska ledare delar säng med.
Men också för att vi ska veta varför våra ledare valde att gå i säng med vissa riktigt tvivelaktiga skurkar – därför att alternativet är ännu farligare. Vi ger miljarder och åter miljarder i bidrag till delar av arabvärlden – samtidigt som resten av arabvärlden faktiskt sitter på världens utan jämförelse största ekonomiska resurser. Vi har accepterat denna absurda situation under flera decennier utan att bygga upp ett alternativ till det demokratiunderskott och den sociala misären som har skapat ett allt större vakuum – ett vakuum som Muslimska Brödraskapet under flera decennier fyllt med sitt gift.
Nu vet du vad som gäller. over du fortfarande lungt som om det inte finns några bekymmer i världen?