Gazabistånd behövs!

Gazabiståndet behövs verkligen.
Det vill säga, bistånd från Gaza till stora delar av den arabiska och muslimska världen.
Bara det att Gazaremsan har lägre barnadödlighet samt högre medellivslängd än många länder i den arabiska/muslimska sfären säger en hel del – trots allt vad propagandaverktyg som TT och Aftonbladet och avdankade politiska föredettingar som Jan Guilliou och Pierre Schori försöker göra gällande.
Gazabiståndet behöver skickas till de många arabiska och muslimska regimer där det finns ett skriande behov av humanitärt bistånd. Inte minst Libyen, Turkiet, Libanon och Iran.
Läs analysen skriven av den israeliska journalisten Ben-Dror Yemini. Han belyser bland mycket annat hur mänskliga rättigheter trampas under fot i den arabiska och muslimska världen och hur Gazabefolkningens hälsa, utbildning och ekonomi är långt bättre än i många arabländer. Läs också en tidigare artikel skriven av Yemini om Palestinsk omedgörlighet samt en annan artikel om brott mot de mänskliga rättigheterna av och inom FN.
Medan ett fartyg från Libyen är på väg mot Gazaremsan är det lämpligt att komma ihåg att det är samma Libyen som under flera decennier försåg och finansierade irländska terrorister som mördade och lemlästade tusentals civila i Nordirland och England som ett led i att främja de egna politiska målen. Och det är innan vi ens tar upp Libyens roll i bombningen av Pan Am-flyget över staden Lockerbie i Skottland, en terroraktion i vilken alla ombord mördades.
Libaneserna vill skicka ett biståndsfartyg till palestinierna i Gaza, men palestinierna i Libanon förnekas sådana grundläggande mänskliga rättigheter som medborgarskap, rätten att utföra vissa arbeten och yrken, rätten att äga mark eller hus. Den libanesiska armén dödade hundratals palestinska civila i sitt fullskaliga krig mot palestinska terrorister i ett flyktingläger (som jämnades med marken) – men inte ett ord av protest från omvärlden – vare sig den muslimska världen eller i FN. Inga krav på att Libanon ska uteslutas ur FN, inga krav på att bojkotta eller sluta investera i Libanon.
Nyligen skickade Turkiet ett fartyg till Gaza för att visa sitt stöd för palestiniernas ”mänskliga rättigheter”. De turkiska terroristerna ombord attackerade de israeliska officerare som steg ombord fartyget för att kontrollera lasten i enligheten med internationell maritim lagstiftning – precis som bland andra USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kanada, Sverige och andra länder rutinmässigt utför i vattnen utanför Iran och Afrika. Turkiet regelbundet förföljer sina kurdiska och armeniska minoriteter och dessutom samarbetar med Iran och Syrien – ytterligare två länder ökända för sina grova brott mot de mänskliga rättigheterna – för att neka kurderna och armenierna sin frihet. Därtill ockuperar Turkiet halva Cypern sedan turkarna invaderade ön för femtio år sedan. Omvärlden är tyst. Inga krav på avyttring av aktier i turkiska företag, inga förslag på att straffa Turkiet för dess ockupation, inga hamnblockad mot turkiska fartyg.
Iran vill försvara de mänskliga rättigheterna i Gaza men i Iran avrättas politiska motståndare genom offentlig hängning, våldtäktsoffer stenas till döds, påstådda tjuvar får sina händer avhuggna, och regimen bedriver ett märkligt ”en hand en röst”-valsystem: det vill säga, rösta på Ahmadinejad annars huggs din ena hand av.
Dessa är bara några av de regimerna som tar varje tillfälle att klaga på Israel samtidigt som de fullständigt ignorerar brott mot de mänskliga rättigheterna i den arabiska och muslimska världen. Enda anledning till att detta är möjligt är tack vare att västvärlden tror att med en underkuvad ställning köper de frid från islamistiskt våld samtidigt som islamisterna fortsätter att underkuva kristna och judar världen över.
Israel är måhända först på islamisternas lista, men det kommer att åtföljas omedelbart av ”Andalus”.
Aldrig hört talas om ”Andalus”? Det är det namnet islamister använder för att beteckna det markområde som består av hela Spanien – ett område som islam invaderade och erövrade för några hundra år sedan och som de inte kan förlika sig med att ha förlorat till de ursprungliga ägarna, de kristna.
Det är på exakt samma sätt som islamisterna använder namnet ”Palestina” för att beteckna hela Israel – ytterligare ett område invaderat av islam och som islamisterna inte kan förlika sig med att ha förlorat till de ursprungliga ägarna, judarna.
Parallellerna är slående – och skrämmande. Det är viktigt att läsa sig in på ämnet islamism, dess metoder och dess dagordning. Det finns en mängd experter och analytiker som belyser detta så viktiga område, såsom Richard Landes,  David J. Rusin och Paul Berman i pajamasmedia.com, islamistwatch.org respektive Wall Street Journal.
Sapere Aude:
Terroristerna på Mavi Marmara använde skjutvapen mot de israeliska soldaterna
Falsk anti-israelisk propaganda i Svenska Dagbladets kulturbilaga
Daniel Pipes:
Hur islamister kom att dominera europeiska islam
Förbjuda islam?
Islamistiska Turkiet går för långt
NASAs konstiga prioriteringar
Barry Rubin:
Is Europe awakening to Islamist threat?
Islamist strategy in a nutshell
På bloggen Solomonia: Media refusal to discuss Islamism in terrorism surpasses satire
MXP: Hur många muslimer är islamister?
Jihad i Malmö: Hur många muslimer finns i Sverige?
Daniel Schäfer i Financial Times: Tyskland förbjuder turkisk ”biståndsorganisation” för stöd till terrorism i Gaza