"Medmänsklighet" på Medelhavet?

Inte precis.
Om inte man räknar missbruk av småbarn som mänskliga sköldar som medmänsklig behandling.
Vilket är exakt vad ”Ship to Gaza” gör.
Här kan du se vad genuint medmänskligt bistånd gör: det levererar hjälp till de nödställda, även när biståndskonvojen beskjuts av dem som ska ta emot biståndet. Israel fortsätter att leverera allt som behövs till Gazaborna trots att Gazaborna valde islamistiska terrororganisation Hamas till regering – och alltmedan Hamas beskjuter biståndskonvojerna. Enbart under årets första kvartal levererade Israel 553 ton mjölkpulver och barnmat till Gaza, bland de 94 500 ton övriga förnödenheter som Israel levererade till Gaza.
Det är vad som kallas för genuina konvojer med bistånd. Åtminstone så som judar och israeler ser på saken.
Å andra sedan har man den islamistiska synen på medmänsklighet och nödvändigt bistånd. I den seglats med ”förnödenheter” ombord på båtarna som ingår i Hamasorganisationen ”Ship to Gaza” finns sådana livsnödvändigheter som journalister, PR-experter, propagandamästare och en och annan avdankad politiker och bortglömd konstnär. Alla tar upp värdefull plats som annars hade kunnat användas för nyttolast – genuint bistånd – och till råga på allt måste båtarna förutom dessa 600 passagerare även bära tillräckligt med mat, vatten och inte minst toalettfaciliteter för dem. Inte mycket utrymme för bistånd, med andra ord.
Men det blir än värre. Mycket värre.
I en av de mest kallsinniga och fruktansvärda brott mot barns mänskliga rättigheter har de militanta aktivisterna även tagit med småbarn på båtarna som mänskliga sköldar, alltså som skydd ifall Israel verkställer hotet att borda båtarna för att kontrollera lasten – Israel vill inte att fler iranska vapen ska nå Hamas sjövägen med småbarn som skydd.
Här finns det fotografiska beviset för hur barbariskt dessa ”medmänskliga” islamistiska förkämpar behandlar småbarn.


Den turkiska ”biståndskoordinatorn” Bulent Yildirim intervjuades ombord på båten Mavi Marmara, som deltar i konvojen, och han ses här hålla ett spädbarn i famnen. Samtidigt bekräftade han att flera barn finns ombord som skydd.
Det finns en avgrundsskillnad mellan hur judar och israeler, å ena sedan, ser på medmänsklighet och bistånd, och hur palestinska Hamas och deras islamistiska stödtrupper trasar sönder mänskliga rättigheter.
Tack och lov för denna skillnad. För vem vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja ha något gemensamt med dessa ”biståndsarbetare” som sjunger antisemitiska sånger på vägen mot det Heliga landet och som tar med småbarn som mänskliga sköldar? Inget nytt i och för sig – Hamas har länge använt palestinska barn som mänskliga sköldar medan man beskjuter israeliska barn.


Den egentliga fråga är varför Hussein Obama borta i Washington är så tyst om detta oerhörda brott mot barnens mänskliga rättigheter? Han som så gärna profilerar sig som humanist och medmänskligheten personifierad?
En märklig tystnad.