Diakonia bryter mot lagen – och de mest elementära moraliska reglerna

Dussintals artiklar i vilka den svenska ”kristna biståndsorganisationen” Diakonia ondgör sig över den “desperata situationen i Gaza”.

Fruktmarknad i det ”desperata Gaza
Dussintals artiklar där Diakonia fördömer det ”israeliska anfallet mot Gazas civila” under operationen Gjutet Bly förra året. Enligt Diakonia fanns det inga som helst anledningar för Israels försvarsaktioner – 10 000 missiler från Gaza sköts aldrig mot israeliska civila under åtta långa år, regeringspartiet Hamas har aldrig lovat som del av sitt officiella partiprogram att den judiska staten ska utplånas, Hamas har aldrig invaderat Israel och kidnappat en judisk israelisk tonåring, Hamas sänder inte systematiskt ut antisemitiska budskap från sina moskéer, skolor, förskolor, webbsidor eller via de tryckta medierna, över radiovågorna eller i TV.

For mer antisemitiskt hat som Diakonia inte har sett, se följande klipp:

Inte en enda artikel från Diakonia om de systematiska förföljelserna av de kristna i Gaza.
Inte en enda artikel från Diakonia om det faktum att Gaza i enlighet med palestiniernas absoluta krav är etniskt rensad från varenda jude, inklusive de döda – med undantag för den unge Gilad Schalit, som Hamas kidnappade från Israel för nästan 4 år sedan och som än idag hålls inspärrad utan minsta hänsyn till hans mest grundläggande mänskliga rättigheter.
Inte en enda artikel från Diakonia om de systematiska förföljelserna av de kristna kopterna i Egypten
Inte en enda artikel från Diakonia om de systematiska förföljelserna, inklusive mord, våldtäkter, utpressningar och offentlig prygling, av kristna på Västbanken – det område som består av de två judiska provinserna Judéen och Samarien som de lokala araberna vill ha som gåva från den judiska staten för byggandet av den andra palestinsk-arabiska muslimska staten vid sidan om den första palestinsk-arabiska muslimska staten Jordanien. Likt Gaza är Jordanien redan etniskt rensad från judar, och den tilltänkta andra palestinska staten kommer på samma sätt att vara etniskt rensad från judar. Som kuriosa kan nämnas att i Israel består drygt 20 procent av befolkningen av såväl muslimska som kristna araber. Diakonia ser inget konstigt i detta förhållande, ingen anledning att säga sin mening.
Faktum är att den svenska ”kristna” biståndsorganisationen Diakonia ser inga som helst konstigheter eller problem med något av ovanstående.
Sveriges Diakonia består av följande fem organisationer:
Alliansmissionen, Svenska Baptistsamfundet, Evangeliska Frikyrkan, Metodistkyrkan samt Svenska Missionskyrkan. Diakonia får stora anslag från Sida. Med andra ord, våra skattemedel.
Det har förekommit mycket kritik av den starkt anti-israeliska tonen som Diakonia, likt vissa andra ”biståndsorganisationer”, har anammat. Läs blogget MXp i ämnet.
Och nu, inte nog med att Diakonia ignorerar de kristnas svåra belägenhet i stora delar av den muslimska delen av Mellanöstern, och inte nog med att Diakonia även ignorerar judarnas svåra situation i världens enda judiska land – en situation orsakad av de omringade muslimska länders pågående aggressivitet – hjälper nu denna ”kristna” organisation en terroristorganisation som hela den civiliserade världen har enats om att kalla för just det – en terroristorganisation. Hamas. Diakonia är nu i färd med att bryta mot lagen och den internationella säkerhetsspärren runt Gazaremsan, som Hamasterroristerna tog med våld i en olaglig väpnad konflikt. Diakonia kommer nu att segla ett skepp  till Gazaremsan. Så här ser organisatörerna själva på sin uppgift.
Och vad exakt är denna Hamas som Diakonia är så ivrig över att hjälpa? Titta på följande videoklipp för att bestämma om Hamasregimen bör tillåtas att fortsätta regera i Gaza eller om det mer ser ut som om dårarna har fått nycklarna till dårhuset. Hamas tror på fullt allvar att vulkanutbrottet på Island var guds vedergällning mot ickemuslimer och alla ”icketrogna”.

Detta passar perfekt ihop med de många islamistiska konspirationsteorierna som florerar i det islamistiska palestinska samhället. Några av de mer spektakulära är deras absoluta övertygelse om att Israel har utvecklat ett tuggummi som påverkar enbart arabiska kvinnor och gör dem obotligt lösaktiga, att den judiska staten har framavlat råttor för att köra bort araber (och enbart araber) från sina hem, att Israel har tränat ormar som enbart attackerar araber samt utvecklat trafikljus som enbart hindrar muslimska bilförare samtidigt som de ger högsta prioritet till fordon framförda av judar. Och de menar allvar!
Svenska skatteintäkter spenderas – och kristna svenskar ger ur sina redan hårt ansträngda plånböcker i dessa ekonomiskt svåra tider – till en organisation som aktivt stödjer ovanstående omvärldsperspektiv.
Samtidigt som Dakonia ignorerar de mycket påtagliga brott mot de mänskliga rättigheterna i samma område. Inte minst det faktum att den kidnappade ynglingen Gilad Schalit finns i Gaza – det område som Diakonia säger sig vilja hjälpa men där organisationen medvetet väljer att inte villkora sitt bistånd till pojkens frisläppande ur sin olagliga fångenskap.
Denna brist på Diakonias engagemang säger allt du någonsin velat veta om organisationen.
För en intressant åsikt från Afrika om den sorts fakta och den sorts perspektiv som alltid tycks gå Diakonia förbi, läs denna artikel skriven av den sydafrikanska journalisten Rhoda Kadalie.

Läs också:
Bloggen Israel i Sverige: Varför ger Sverige enorma summor pengar till israelhatande organisationer?
NGO Monitor: Diakonia: An analysis of activities in the Arab-Israeli conflict
NGO Monitor: Sweden’s clouded EU presidency
NGO Monitor: NGO Lawfare