Israels "rasistiska" trafikljus

Ni läste rätt.
Tyvärr.
Enligt den en gång i tiden ansedda tidskriften The Economist är trafikljus i Israel automatiskt inställda för att förhindra bilar körda av araber från att kunna framföras smidigt i Jerusalem. Samma trafikljus har dock en speciell inbyggd funktion som automatiskt ger företräde till fordon framförda av judar.
Ingen idé att leta efter teamet från ”Dolda kameran” – The Economist påstår detta på fullt allvar!
Besök organisationen CAMERA för att läsa deras grundliga rapport om detta. Det är en saga som vore det inte så uppenbart antisemitisk skulle vara riktigt dråpligt rolig.
CAMERA har detaljerade tekniska specifikationer som visar med siffror, tabeller och kartor hur trafikljussystemet fungerar i centrala Jerusalem, men The Economist har valt att inte bemöda sig med fakta eller bevis.
Behöver knappt nämna att den arabiska nyhetskanalen Al Jazeera nästan omgående tog upp storyn och lade till egna, ännu mer bisarra men lika grundlösa påståenden.
Fattas bara annat.