När Pallywood spricker

Pallywood visar långt mer kreativitet än någonsin Hollywood eller Bollywood.
Hollywood ger oss odödliga klassiker som ”Borta med vinden”. Bollywood har förevigats med moderna klassiker som ”Slumdog millionaire”. Pallywood ger oss mysteriet Muhammed al-Dura, den lille palestinske pojken som ”dödades av israeliska soldater” (han mördades faktiskt av Hamas), och nu senast den dramatiska uppföljaren ”Fallet Muhammad al-Farmawi”.
För någon vecka sedan basunerades det ut till hela världen att pojken hade skjutits ihjäl av israeliska soldater, man citerade trovärdiga och officiella palestinska ögonvittnen som målade en grafisk bild av det de såg på marken – ögonvittnesskildringar som inflammerade den muslimska och övriga världen mot den judiska statens bestialitet.
Som avslöjats tidigare här på bloggen är hela historien en bluff. Det vill säga, ytterligare en bluff, en drama skapad av Pallywood för att fånga miljontals hjärtan världen över. Bloggare världen över har avslöjat och rapporterat om bluffen: här, här och här, till exempel.
Pojken lever i allra högsta grad – han hade olagligt tagit sig in i Egypten via en av Gazabornas otaliga smuggeltunnlar, arresterats av de egyptiska säkerhetsstyrkorna, och efter några dagar skickades han hem igen till sin mamma.
Läs vad CAMERA säger om hur de internationella medierna har rättat storyn i enlighet med fakta. Eller, rättare sagt, inte rättat den.
Drevet går.
Som vanligt.