Är Homer Simpson mer objektiv än vad Hussein Obama är?

När presidentkandidat Hussein Obama behövde röster för att säkra jobbet som den globala politikens starke man, tvekade han inte ett ögonblick att besöka Jerusalem.

Idag, dock, då hans maktposition är säkrad under åtminstone de kommande två åren, har han inget behov av judiskt – eller demokratiskt – stöd så nu tar han varje tillfälle att demonstrera sitt hat gentemot Israel, speciellt hatet mot den judiska statens valda ledare Benjamin Netanyahu.

, när Obamakandidaturen behövde judiska röster, talade kandidat Obama om erkännandet av Jerusalem som odelad huvudstad för den judiska staten Israel.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bWrvPvo8yXc&hl=sv_SE&fs=1&]

Idag talar istället president Obama om det absoluta behovet för judar att upphöra med att bygga bostäder i den judiska statens huvudstad. Detta är, enligt Obama, ett grundläggande villkor för att få våldsamma araber och islamister att avbryta sin krigsföring mot den judiska staten tillräckligt länge för att specificera hur lång tid de behöver för att förinta Israel. Av en ren händelse är tiden de behöver för detta ädla ändamål exakt samma tid som Obamas senaste bundsförvant, Teherans Ahmadinejad (läs också detta) behöver för att avsluta utvecklingen av sin kärnvapenarsenal (läs även detta och detta).

, när Obama desperat behövde varenda röst, reste han till och med till den israeliska staden Sderot, staden som har bombarderats med fler än 10 000 Hamasmissiler från Gaza. Där sade Obama att oavsett Jerusalems slutliga status är det ”inte USAs uppgift att diktera hur stadens slutliga status ska vara” utan att det måste beslutas ”av parterna själva”:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Tl-GHERR9hM&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=sv_SE&feature=player_detailpage&fs=1]

Idag, med de amerikanska valen undanstökade, gör Hussein Obama precis tvärtom – han dikterar exakt var Washington anser judar får lov att bo i det Heliga landet i ett område som aldrig någonsin tidigare i historien tillhört någon annan suverän stat. Mer specifikt, Obama anstränger sig för att förhindra varje möjlighet för israeler och palestinier att diskutera lösningen sinsemellan genom att han dikterar till Israel villkor som till och med palestinierna själva är för generade för att kräva.

Men nu kommer Homer Simpson till undsättningen. Denna 2-dimensionella figur från Springfield som är så uppskattade på TV-skärmar världen över har gjort något som den 2-dimensionella figuren i Washington har vägrat göra: Homer tog sin familj och besökte Israel EFTER de amerikanska valen – när det inte fanns några röster att fiska.

Det var ingen sockersöt bild som Homer försökte måla upp. Tvärt om, hans följe inkluderade den aggressive Jakob, en israelisk turistguide vars röst lånas från Sacha Baron Cohen, skådespelaren bakom de högst kontroversielle figurerna Bruno och Borat.

Ändå har Homer Simpson och hans familj gjort något som Obama och hans familj hårdnackat vägrat: besökt, lärt sig från första parkett, blivit fotograferade framför judendomens heligaste plats när det INTE är valår.

Dags så att upprepa något som allt fler amerikanska medborgare öppet erkänner:

Homer Simpson för president.
 
Utsikterna för fred i Mellanöstern skulle säkerligen inte bli sämre än med den som för tillfället innehar posten.