Pesach, Påsk – och Gilad Schalit

Omvärlden gillar inte att Israel bygger bostäder för judar i Jerusalem.

Omvärlden är högljudd i sitt fördömande av Israel för att Israel bygger bostäder på mark som aldrig någonsin tillhört något annat land.

Omvärlden är totalt tyst inför det faktum att den överväldigande majoriteten av illegala bostäder i och kring Jerusalem faktiskt byggs av araber.

Omvärlden är totalt tyst inför hur många araber som illegalt uppehåller sig i Jerusalem, och därigenom orsakar denna enorma marknad för illegalt arabiskt bostadsbyggande.

Omvärlden är totalt tyst inför det faktum att medan man ökar trycket på Israel att ge arabvärlden allt vad den vill ha, är trycket på arabiska extremister att frisläppa israelen Gilad Schalit nästan obefintligt.

Som tonåring kidnappades Gilad kidnappades från Israel och nu sitter han sitt fjärde år i en underjordisk håla utan tillgång till familj, advokat, Röda korset, FN, EU, USA, vem som helst. Han har enligt Hamas inte ens fått se solen eller dagsljus under dessa fyra år.

Om några dagar firar judar världen över Pesach, den judiska påsken.

Pesach firar man i åminne av judarnas befrielse från slaveri.

I Gazaremsan – som helt och hållet finansieras av EU och resten av omvärlden – sitter det dock en jude i slaveri. I enlighet med de palestinska arabernas krav är Gazaremsan totalt etniskt rensad från samtliga judar, såväl levande som döda – till och med de döda fick grävas upp för att åter begravas i Israel. Så hårda etniska krav har det palestinska arabiska samhället på det som ska bilda kärnan till det andra palestinska landet vid sidan om Jordanien (där 70% av befolkning är palestinska araber).

Omvärlden förblir tyst. Tyst, men fortsatt generös. För medan denna bestialitet fortsätter, fortsätter även EUs och FNs ohämmade utbetalningar till regimen som uppfann och bedriver denna råa människohandel.

Utbetalningar som består av våra skattemedel.

Omvärlden har glömt Gilad Schalit, den enda juden kvar i Gazaremsan.

Gör inte ni det också. Denna Pesach, påskhögtiden, håll en plats tom för Gilad Schalit vid bordet, vare sig ni firar den judiska eller den kristna högtiden.

Och förklarar för alla vad ni gör och varför ni gör det.
 
Ni gör det för att ni inte vill glömma. För att ni inte är som resten av världen. Ni anser inte att slaveri är rätt. Inte ens när det subventioneras av Sverige via SIDA, via EU och via FN.
 
 
Intressanta länkar:
Europaparlamentet kräver Gilad Schalits frisläppande från olaglig fångenskap
Europaparlamentet kräver Gilad Schalits frisläppande från olaglig fångenskap
ECR kräver Gilad Schalits frisläppande från olaglig fångenskap kräver Gilad Schalits frisläppande från olaglig fångenskap
Läs om alla andra som ser det självklara i att Gilad Schalit måste släppas fri från sin slaveri