Olika regler för olika religioner

Fråga:
När är det OK att skövla en muslimsk begravningsplats för att bygga fabriker, affärer, banker och kontor i dess ställe?
Svar:
När muslimer i Jerusalem vill tjäna pengar. (Läs Palestine Post, 22 november 1945 för beviset.)

Fråga:
När är det en skymf mot islam att bygga på en öde före detta parkeringsplats som ligger bredvid en muslimsk begravningsplats, som därigenom kommer att skyddas som helig muslimsk mark för all framtid?
Svar:
När judar i Jerusalem vill bygga ett museum tillägnad interreligiös tolerans och samlevnad. (Läs också här, här och här för detaljerad bakgrund.)

Det palestinska hyckleriet känner inga gränser när det gäller att till varje pris och i varje sammanhang ge uttryck för antisemitiska känslor och förhindra brobyggande i fredens och toleransens namn.
 
Israelerna skapar, palestinierna talar om att skapa (redan 1945) men gör inget. Istället läggs alla resurser på att förstöra utveckling – den egna såväl som den israeliska grannens.

En sak är dock palestinierna bra på att skapa – sin egen version of historia. Det förklarar varför de palestinska araberna fortfarande efter mer än 60 befinner sig i samma situation nu som då.

För att riktigt förstå hur de överhuvudtaget hamnade i denna situation från första början, läs deras egen förklaring till uppkomsten av palestinskt flyktingskap istället för palestinsk nationsbyggande.

Och i de palestinska arabernas egna ord:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1THQ94yF1Ng&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1]

60 år senare saknar palestinierna fortfarande viljan att se sanningen i vitögat, erkänna sina ledares historiska missbedömningar och skapa grunden för en palestinsk-arabisk stat sida vid sida med Israel. Det räcker inte att det tilltänkta Palestina är etniskt rensat från judar, levande såväl som döda, medan drygt 20 procent av den judiska staten Israels befolkning består av muslimska och kristna araber.

Palestinierna vill helt enkelt inte att judarna ska få något land alls. Därför är det helt OK att skövla en muslimsk begravningsplats och bygga affärer i dess ställe om planerna läggs fram av muslimer.

Medan det är en förolämpning om det byggs ett museum i toleransens och samlevnadens tecken bredvid en skyddad muslimsk begravningsplats, om planerna läggs fram av judar.

Palestinierna permanenterar konflikten genom detta nedvärderande sätt att betrakta och behandla sina judiska grannar. Det gör att en fredlig lösning och ömsesidig respekt blir allt mer avlägsen – även efter mer än 60 år.

De palestinska araberna och deras judiska grannar är värda ett långt bättre öde än detta.

Relevanta länkar från denna blogg:
Palestina fanns – men finns inte idag på grund av de palestinska araberna
Jerusalem i blickfånget – vad gäller?
Carl Bildt skapar internationell turbulens
Bokmässan kapad
Västbanken i förtroendekris
Telefon som vapen
Oproportionerlig tystnad