Telefon som vapen?

Absolut – om du är palestinsk arab.

Och inte bara som ett sätt att utlösa en bomb.

Israels palestinsk-arabiska ”partners i fred” använder numera sina telefoner för att ringa den israeliska polisen och skrika grovt rasistiskt hat och rikta personangrepp mot dem.

Välformulerade, litterärt genomtänkta och mogna funderingar såsom ”jag ska sätta på din mamma/syster/fru”. Denna epidemi av grova samtal gör att genuina samtal från nödställda inte alltid kommer fram. 

Polisen hanterar idag uppemot 40 000 av dessa telefonsamtal i månaden från palestinska araber. Poliserna som bemannar telefonväxeln har fått träning och instruktion i hanteringen av dessa samtal – de får inte besvara dem på något sätt utan bara lägga på luren.

Vad ni än gör, tala nu inte om för Richard Goldstone att den sionistiska regimen aggressivt och oproportionerligt lägger på luren enbart när palestinska araber ringer. För då kommer Goldstone att omgående vända sig till FN med krav på ytterligare flera miljoner dollar av våra beskattade medel. Med målet att sätta ihop en undersökningskommission vars ansvar begränsas till att skyldigförklara de israeliska poliserna som lägger på luren enbart när palestinska araber ringer. Dessa grova, rasistiska haranger som de judiska poliserna får höra kanske bara är den inledande hälsningsfrasen som föregår ett genuint polisärende, som att en katt sitter fast i ett träd i Hebron, eller att någon granne i Ramallah inte har betalat sin TV-lisens.

Otrolig, men möjlig. Vilket på FN-språk betyder ”definitivt värt att skydda med offentliga statliga medel som en mänsklig rättighet som tillfaller enbart palestinska araber och ingen annan, fram till nionde generation”.

Men vet ni vad? Låt oss vara lite kreativa. Alla samtal till polisen bör automatiskt belastas med motsvarande 200 kronor per samtal. Genuina samtal innebär att denna summa automatiskt och i sin helhet omgående återbetalas till uppringaren. Hela processen tar någon nanosekund och sker obemärkt. Alla rasistiska samtal som slutar med att polisen lägger på luren betyder att avgiften tillämpas i sin helhet.

Israel leder världen i mjukvaruutveckling. Vilken gymnasieelev som helst i Sderot skulle kunna skriva programmet som behovs för telefonsystemet.

Alla inkomster från palestiniernas doneringsiver bör gå till en speciell fond för att bygga ut säkerhetsbarriären.