En historisk händelse

En historisk händelse.

I dubbel bemärkelse.

Detta är det 500:e inlägget på denna blogg. Inte så illa med tanke på att den har drivits i endast ett år. Den inkluderar numera även artiklar jag skrev för mer än ett decennium sedan. Lite deprimerande med tanke på att vissa teman – ja rent av de allra flesta – verkar vara lika aktuella idag som då.

Bloggen börjar nu läsas och citeras ganska brett både i Sverige och utomlands, inte minst för att ungefär hälften av alla artiklar är på engelska.

I den mån ni finner artiklarna intressanta och användbara tackar jag för förtroendet.

Samtidigt vill jag tacka för allt stöd och all uppmuntran så här långt.

För att fira denna historiska händelse vill jag rikta uppmärksamhet inte mot min egen blogg, utan mot en riktigt historisk företeelse.

En företeelse värd all uppmärksamhet för det fantastiska arbetet som redan gjorts under en följd av år, och den nya utveckling som nu kommer.

Jag pratar om FiM – Fred i Mellanöstern.

Närmare bestämt, FiM Närradio. Fred i Mellanöstern Närradio.

FiM närradio sänder varje tisdag klockan 19.00-20.00
med repris varje söndag klockan 8.00-9.00 på frekvensen 94,9 MHz.
Första trailerprogrammet sänds den 5 januari 2010 klockan 19.00 då Jörgen Knudtzon introducerar radiokanalen genom samtal med kanalens olika medarbetare.
Du behöver inte bo i Göteborgstrakten för att kunna lyssna på direktsändningen, du kan också lyssna via Internet – varhelst i hela världen du befinner dig! Ställ in din webbläsare på http://www.gnf.nu/ just vid dessa tider.
Du kan även lyssna på FiM Närradio när du vill på Webben.
FiM behöver just dig som lyssnare, svik oss inte. Har du synpunkter kan du skicka epost till: fimradio@fredimellanostern.se
eller ringa på 031-83 11 49.
Första planerade program är den 2 februari 2010.
Då diskuterar vi Jerusalem som Israels huvudstad.
Vi frågar religiösa ledare för judendom, islam och kristendom om Jerusalems betydelse i deras religion och diskuterar olika aspekter på ämnet.
Vill du bli intervjuad, skicka epost till fimradio@fredimellanostern.se.
Skriv ditt telefonnummer och säg vad du vill prata om.