Och kriget mot Israels civila bara fortsätter

TT (Tidningarnas Telegrambyrå), som är de palestinska terrororganisationernas främsta vapendragare i Sverige, ljuger om antalet döda i Hamas nyligen avslutade krig i södra Israel/Gazaremsan.

TTs siffror motsägs av analytiker i hela världen – förutom av Hamas.

Ändå är det Hamas siffror som TT åberopar.

Skifta fokus lite. Här är inte bara siffror, utan även bilder på de israeliska barn som palestinska terrorister redan dödat sedan år 2000.

Bilderna visar terrorns unga ansikten. Bilder som du garanterat aldrig kommer att få se i någon artikel signerad TT.

Och här är de palestinska terroristernas senaste försök att höja dessa siffror: en 100-kilosladdning i ett köpcentrum. I lördags kväll, efter sabbaten, då köpcentret var fullt med ungdomar och barnfamiljer:

En bilbomb i Haifa. Tack och lov briserade den inte. Hundratals liv räddades.

Den här gången.

Det är inte första gången detta köpcenter är mål för arabisk terror. När Saddam Hussein levde, sköt han massiva Scudrobotar mot uteslutande civila mål i Israel, och en av dessa robotar landade just i detta köpcenter. Resterna av roboten finns utställd mitt i byggnaden – livet går vidare trots den ständiga terrorn. Den som till äventyrs tror att en Scudrobot är i storleksordning stuprör och att det är ett relativt ofarligt vapen – något som TT ofta försöker desinformera sina läsare om vad gäller Kassamraketer och Katyusharaketer – får tänka om. Tänk något i storleksordning stadsbuss. En stadsbuss som flyger genom luften och som landar på ditt huvud, och sedan exploderar med massiv kraft.

Nu var ”Galiléens befrielsefront” lite mer blygsam i sitt försök i lördags. De ville inte alls skicka något i storleksordning stadsbuss flygande genom luften för att massakrera ytterligare barn och ungdomar.

Nej, istället ville man åstadkomma samma resultat genom att explodera marken under deras fötter. Det är stora skillnader. 100 kilo sprängladdning i en underjordisk parkeringsplats efter mörkrets inbrott när köpcentret var fyllt med barn och ungdomar på jakt efter lite liv och rörelse efter en stillsam sabbat.

I Haifa, den stad i Israel som har den procentuellt sett största arabiska (både muslimska och kristna) befolkningen. Ett terrordåd ämnat att skapa inte bara död och förödelse, utan även politiska, religiösa och sociala motsättningar i en stad känd för sin multietnicitet och kulturella mångfald. Haifa är Bahai-religionens världshuvudstad. Bahai-religionen har fördrivits från sin födelseplats, Iran, och har funnit sin nya hemvist i världens enda judiska land, Israel.

Det är mycket som riskerar att smulas sönder när fanatiker riktar sitt dödsbringande budskap mot barn och ungdomar. Resultatet är inte bara personliga tragedier, söndertrasade liv, kollapsade byggnader, trafikkaos. Långt viktigare – enligt terroristerna – är den fortsatta känslan av att ingen går säker. Allra minst dem som i varje normalt samhälle tryggas och säkras före alla andra: barnen.

Barn. Den minst värdefulla handelsvaran i fanatikernas tankevärld.

Tidningsartiklar om bilbomben i Haifa:
GP, AB, Norran, 2, Ltz, UNT, VK, Wasa, Metro, Corren, Svd, Dagen, KKuriren, PiteåT, Eskilstuna, Allehanda, NT, KvP, Syd, DT, NK, AOL, Barometern, BT, Expressen, Ljusnan, Syd, YNet, JPost

Webbsidor om TT och relaterade ämnen:
FiM, 2, Boccara, 2, Erixon, Sapere aude, Dick Haas,

Tidigare artiklar om palestinsk terror:
IM, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,