Stenen i Malmö

Till Malmö kommer nu på lördag 10 000 rabiata antidemokrater för att demonstrera mot att några judar släpps in i vårt land för att spela tennis.

Och den svenska regeringen, den svenska polisen och de svenska medierna vet om det redan i förväg.

Konsekvenserna kan vara förödande för vår sköra demokrati, en demokrati som redan är i gungning sedan det visats att Sveriges Mellanösternpolitik avgörs inte i Rosenbad utan i Rosengård, där Malmös stadsfullmäktige bestämmer vem som släpps in i landet. Man menar att israeler inte bör släppas in i landet, men att antidemokratiska demonstranter bör tillåtas göra det.

Vilket är precis vad som händer, med tillresta fascister och andra huliganer från våra grannländer redan på väg hit. Situationen kan leda till internationella återverkningar på grund av de olika nationaliteterna som det är frågan om.

Demonstranterna anser att judar från Israel som spelar tennis är en skymf mot Sverige.

Eftersom vi i Sverige är mycket måna om att upprätthålla demokratiska värderingar till stöd för mänskliga rättigheter. Förutom när det gäller sådana mönsterländer som Saudiarabien, Turkiet, Venezuela, Burma, Kuba, Kina, Syrien, Iran, Nordkorea, Zimbabwe, Eritrea, Libyen, Vitryssland, Kongo, Sudan, Jemen. Med sådana länder har vi väletablerade finansiella, kulturella, idrottsliga, diplomatiska och vetenskapliga relationer.

Men en jude som kommer från Israel för att spela tennis, och 10 000 demonstranter samlas för att visa sitt vrede.

Varför? På grund av följande:

Efter 2920 dagar av missilattacker från Gaza mot Israel, svarade Israel med en militäroffensiv som varade i 21 dagar.

Under de 2920 dagarna som palestiniernas terrorattacker varade, dödades sammanlagt 1177 israeler, samtliga civila, i terrorattacker utförda av palestinier från Hamas i Gazaremsan och Fatah på Västbanken.

Under de 21 dagarna som Israels svar varade, dödades 1100 palestinier, varav 900 terrorister med vapen i hand.

Igår kom omvärldens svar på detta: 40 miljarder kronor till Hamas i Gazaremsan – detta utöver de 50 miljarderna som Fatah fick på Västbanken för något år sedan. Terror skall uppenbarligen inte beivras, den skall premieras.

Israel är under stark påtryckning att tillåta import av material för uppbyggnad av Gazaremsan, trots att historien upprepade gånger visat att byggnads- och infrastrukturmateriel används uteslutande för raketkonstruktion.

Och Malmö vill inte vara sämre. Lagom till Davis Cup-matchen i tennis nu på lördag mellan Sverige och Israel lades ett stort lager gatsten upp på en strategiskt vald plats intill Baltiska Hallen.

Startskottet till en ny era. Bokstavligen talat.

Men nu har polisens skyddsombud sagt sitt: inga poliser kommer att tjänstgöra om inte gatstenarna tas bort, av rädsla för de skador som kan åsamkas poliserna. Det märkliga är dock att polisens protester inte i första hand gällde skydd av oskyldiga civila, utan skydd av kravallutrustade poliser.

Utmärkt att våra poliser nu är skyddade från mobbens stenregn, men det hade varit hedersamt om spelarnas och andra oskyldiga förbipasserandes välbefinnande hade vägts lika högt i beslutet.

Ny24, KvP, Svd, 2, 3, 4, 5, 6, 7, DN, 2, 3, 4, 5, 6, Syd, Dag, DN, Ab, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Hd, Ps, Syd, 2, 3, 4, Dn, Syd, 2, 3, Smp,Kri, 2, Hd, N, 2, 3, B, 2, 3, Hd, 2, 3, Etc, Vg

Läs också vad andra bloggare har att säga om hatfesten:
FiM

Läs om det juridiska läget:
FiM

Andra artiklar från denna blogg som behandlar situationen i Malmö:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Andra bloggars åsikter i ämnet:
Gudmundson, Erixon, Erixon, Ingerö, Ingerö, Svansbo