När 550 blir 54 blir 6 …

… och 42 blir 12 blir 3.

Hamas gillar inte demokrati. Läs Amnestys svidande kritik mot Hamas.

Hamas gillar inte civila. Se vad de anser är rätt behandling av civila.

Hamas gillar inte judar. Hamas imam Nizar Rayyan: ”Judarna är profetmördare och de har stängt sina öron till Allahs sanna budskap.”

Hamas gillar inte Israel. Hamas stadgar, introduktion:”Israel får existera tills Islam utplånar det, precis som Islam tidigare har utplånat andra.”

Hamas gillar inte FN. Se hur Hamas använder FN-ambulanser.

Hamas gillar verkligen inte FN. Så här går det till med det FN-bistånd som du och jag tror att vi ger till nödlidande civila.

Hamas gillar inte barn. Hamas barnuppfostran.

Hamas gillar inte matematik. Siffror är svåra saker.

För ett par år sedan cirkulerade Fatah myten om ”550 massakrerade civila” i Jenin som istället visade sig vara 54 döda, av vilka 48 terrorister med vapen i hand och resterande 6 civila mänskliga sköldar som terroristerna tvångsanvände som skydd.

Och idag är det Hamas tur att visa lika stor okunnighet i matte. ”42 massakrerade civila i en FN-skola” i Gazaremsan under Israels operation för att stoppa 2920 dagar av palestinsk raketbeskjutning visar sig istället vara 12 döda – av vilka 9 terrorister – vid en raketavskjutningsramp på en gata i närheten av en skolbyggnad.

Men tro för all del inte vad du läser här. Läs istället vad FNs John Ging har skrivit om saken.

En av palestiniernas många presidenter (i skrivande stund har de två officiella, Mahmoud Abbas på Västbanken och Ismail Haniyeh i Gazaremsan, därtill finns Khaled Mashaal i Damaskus som säger sig vara den egentliga presidenten) är på besök hos Svenska Riksbanken. Abbas vill ha pengar. Mer pengar. Utöver de miljarder han redan fått.

När nu Sverige gräver allt djupare i det svenska folkets allt tunnare plånböcker för att plundra reserverna till förmån för palestinierna, är det av värde att komma ihåg att matte inte är palestiniernas starka kort. Det vi investerar idag lär vi inte få se röken av imorgon. En finansiell återbäring på den svenska kapitalinvesteringen in palestinierna kommer vi naturligtvis aldrig att få se. Det har heller aldrig varit syftet; syftet är att ge utan att få.

Den återbäring som är långt viktigare än kronor och ören ligger i fred – den bästa ränta någonsin på våra ofrivilliga donationer. Vi har aldrig fått ränta i form av fred under de 61 år vi redan investerat i palestinierna, och vi lär inte få fred nu heller. Men vi fortsätter att investera.

De palestinska ledarna visar på en skrämmande inkompetens när det gäller siffror, statistik, matematik och de enklaste redovisningsprinciperna.

Att 42 blir 12 blir 3 är bara det senaste beviset för detta.

Läs också på denna webbsida om ämnet Bistånd:

Bistånd1, Bistånd2, Bistånd3, Bistånd4, Bistånd5, Bistånd6, Bistånd7, Bistånd8, Bistånd9, Bistånd10, Bistånd11, Bistånd12