Apartheid i Sverige

Det enda landet i världen där apartheid trivs och frodas.

Sverige.

Demokratiskt sinnade människor inhämtar polistillstånd för att hålla en manifestation i Malmö till stöd för demokrati och samförstånd. Manifestationen attackeras av en pöbel bestående av muslimska fanatiker och extremvänstern. Medan de skanderar ”Heil hitler” och död åt judarna attackerar pöbeln deltagarna med raketer, glasflaskor och stenar, och till slut beordrar polisen demokratianhängarna att fly, varpå den jublande pöbeln tar över deras anläggning och mötesplats.

Detta skedde för en månad sedan. För två veckor sedan var det en ny manifestation i Malmö. Samma demokratianhängare, de flesta judar, fick återigen tungt polisbeskydd för att kunna genomföra en manifestation till stöd för demokrati, samförstånd och fred. Samma resultat: skanderande ”Heil hitler” och död åt judarna går pöbeln bestående av muslimska fanatiker och extremvänstern till våldsam attack. Denna gång räcker inte raketer, glasflaskor och stenar, utan denna gång är det också slangbomber som kastas. Denna gång blir några av attackerarna arresterade av polisen.

För en vecka sedan beslutades att Davis Cupmatchen i Malmö mellan Israel och Sverige skulle spelas utan publik eftersom tillställningen hotades av muslimska fanatiker och extremvänster. I valet mellan att tillåta en tennismatch eller ge vika för hot, valde staden återigen att tillåta den antijudiska pöbeln betämma dagordningen. Judar ska inte tillåtas spela tennis i Sverige.

Och nu senast rapporteras om att ett israelisk taekwondolag förhindrades från att delta i Trelleborg Open med hänvisning till att de skulle attackeras av muslimska fanatiker och extremvänstern. Enligt EJC uppgav en högt uppsatt person i tävlingens organisation som inte vill framträda med namn på grund av hot mot hans personliga säkerhet: ”Tio tusen medlemmar ur en muslimsk organisation hotar med att ge sig på dem på grund av kriget i Gaza.”

Det är direkt samhällsfarligt när det som styr vad svenskar får och inte får göra bestäms av en våldsam pöbel som inte känner någon samhörighet med demokratiska umgängesformer. Detta är inte ett svenskt påfund – Sverige är ett demokratiskt land med en rik tradition i demokratins utövning.

Dessa begränsningar på samhällets demokratiska liv kommer utifrån, de är främmande för det svenska synsättet.

Men om Sverige allt mer tillåter att dagordningen bestäms av utomdemokratiska makter, då är landets fundament i gungning.

Det intressanta är att ingen av dessa samhällsomstörtande aktioner riktas mot något annat land än världens enda judiska land, Israel, och att ingen annan folkgrupp än judar utsätts för den här sortens förnedrande behandling. Inte svarta, inte kineser, inte homosexuella, inte människor som är tjocka/smala/långa/korta.

Bara judar.

Bara judar får inte  lov att delta i sportevenemang.

Bara judar får inte  lov att besöka Sverige för att tävla i tennis eller taekwondo.

Förra veckan meddelades från Förenade Arabemiratet att judiska tennisspelare från Israel inte fick visum för att delta i de världsberömda Barclays Dubai Championships tennisturneringarna.

Sverige har alltså redan sällat sig till de arabländer som tillämpar apartheid mot judar.

Och vare sig politiker eller medierna gör detta till punkt ett på dagordningen.

Det nya Sverige.

Blågult har bytts ut mot röd-brunt.

Det svenska umgängesspråket har blivit råare, totalt oigenkännligt för vanliga svenskar.

Och den svenska politiska dialogen har uteblivit.

Det nya Sverige. Försäljningsavtalet för landet håller på att skrivas på arabiska, och köpeavtalet kommer att under tecknas med vänsterhand.

SvD, Eurosport, BBC, TV4, SR, SVT, VF, Kustkyrkan, Vänsterpartiet, Nyheter24, Arbetarbladet, Barometern, Corren, Hela Gotland, Journalisten