Detta är Hamas

Detta är Hamas.

Radhika Coomaraswamy, FNs särskilde representant för barn i väpnade konflikter, uppger att FN nu kommer att undersöka Hamas missbruk av civila – såväl barn som vuxna – som mänskliga sköldar.

Den nyheten släpptes fredag 090206.

Två dagar tidigare, onsdag 090204, släpptes nyheten om att Hamas stulit FNs humanitära bistånd ämnat för behövande i Gazaremsan. Hamas försöker köpa politiskt stöd från kritiker i Gaza genom att ge dem bistånd – som stjäls från FN. Det betyder att Gazas barn får gå utan, men det är väl inte så viktig för Hamas.

En månad tidigare, i december 2008 trappade Hamas upp sin raketbeskjutning av israeliska dagis, skolor och sjukhus till 80 missiler om dagen. Detta efter en 5 månader lång ”vapenvila” under vilken Hamas ”endast” sköt omkring 830 missiler mot grannlandets civila…

Tre år tidigare kidnappade Hamas en ung israelisk soldat, Gilad Schalit, från Israel.

Börjar man känna igen något slags mönster hos denna mönsterorganisation Hamas? Brott mot mänskliga rättigheter, organiserade stölder, brott mot krigslagar, kidnappningar…

Sedan den unge Gilad Schalit kidnappades för nästan 1000 dagar sedan har han aldrig fått se solljus då han är inlåst i en håla flera meter under marknivån. Det säger Hamas själva med enorm stolthet. Han har inte fått träffa familjen, han har inte fått besök av advokat eller Röda korset. Ingen vet ens om han lever. Hamas gör som Hizbollah gjorde när den terrororganisationen kidnappade två israeliska soldater från Israel för snart tre år sedan: Hizbollah vägrade ge några som helst levnadstecken på offren men förhandlade om frigivningen av ett stort antal terrorister, däribland barnamördaren Samir Kuntar, i utbyte mot de två soldaterna. När Hizbollah fått som de ville fick de två kidnappade israelerna komma hem – i kistor.

Nu upprepas historien igen. Gilad Schalit är fortfarande kidnappad och fortfarande vet ingen om han lever, men Hamas fortsätter att förhandla fram den ena eftergiften efter den andra i utbyte mot … ja, i utbyte mot vad vet ingen eftersom ingen idag vet om hans frigivning kommer också att ske i en kista.

Detta är Hamas. En organisation som misshandlar sina egna barn och vuxna civila, som dödar grannlandets barn och civila, som stjäl från omvärlden och som kidnappar. Som skjuter sönder benen på politiska oliktänkande. Som köpslår om människors liv.

Israel vill inget hellre än att Gazas palestinier ska kunna utvecklas i fred och oberoende. Hamas gör allt för att förhindra Israel från att tillåta Gaza att utvecklas i fred och oberoende – för utan konflikt berövas Hamas sitt existensberättigande.

Hamas är inte en förhandlingspartner. Hamas är en barbarisk motståndare som måste krossas till varje pris. För palestiniernas och israelernas skull. För fredens skull.

Expressen
Sydsvenskan
Dagen
UNT
GP
Eskilstuna-Kuriren
Nyhetskanalen.se
Realtid.se
Corren
Sundsvalls-Tidning
Östersunds-Posten
HD
Norran
Aftonbladet
DN
SvD