Intifada Skoförsäljnings AB etableras i Sverige

I dessa ekonomiska kristider är det alltid roligt med nyetableringar.

Den senaste raketen på Sveriges kommersiella front är Intifada Skoförsäljnings AB, som fick en rivstart vid företagets invigning onsdag 5 februari 2009.

Och man gjorde det med besked.

Inte nog med att man fick bästa reklamtid, i sann bazaar anda fick man reklamjippot till kraftigt nedsatt pris.

Typ litet böter för störande av allmän sammankomst och försök till misshandel alternativt försök till misshandel.

Import från Mellanöstern är bara att uppmuntra, det förbättrar handelsbalansen och sysselsätter många människor. Exempelvis ser vi redan idag en betydande import av idéer och principer från valda delar av Mellanöstern – våldsamt angrepp mot judar för att de är judar, attacker mot kapitalistisk judisk egendom såsom synagogor och begravningsplatser, brott mot Sveriges rikes lag gällande sammankomst för fredliga manifestationer, antisemitiska åsikter uttalade öppet i medierna som hade varit otänkbara för bara två år sedan, attacker mot ambassader (visserligen endast mot ambassaden till världens enda judiska land, aldrig mot ambassader till erkänt fredliga och demokratiska länder som Iran, Kuba, Nordkorea, Saudiarabien, Syrien, Sudan, Zimbabe, Kina, Ryssland med mera).

Och nu senast import av skor. Visserligen i blygsam omfattning, endast en sko hittills.

Det som är desto mer uppmuntrande är att man äntligen i den arabiska politiska sfären även fått upp ögonen på vikten av böcker. Återigen, visserligen bara en bok och visserligen valdes den just på grund av dess vikt då den användes som missil mot den israeliska ambassadören i Stockholm, men icke desto mindre ett steg i rätt riktning – man har åtminstone upptäckt bokvärlden. Inte illa i dessa kretsar.

Men åter till skovärlden: Din Sko, Johanssons och Wedins behöver kanske inte oroa sig än så länge – försäljarna hos Intifada Skoförsäljnings AB tycks ha mycket att lära sig om framgångsrik försäljningsteknik.

Jag menar, vad tänkte den kvinnliga försäljaren? Om hon verkligen vill uppfattas som en utvald leverantör av bra skodon till den Rasistiska Sionistiska Konspiratoriska Apartheidstaten Israel, varför skickade hon då inte ett välformulerat försäljningsbrev till ambassaden istället för att skicka ett prov via flygpost?

Och endast en sko? Inte ens i Ramallah eller Rafah skulle en presumptiv köpare bestämma sig utan att pröva även den andra skon.

Och då har vi inte ens kommit till kapitlet om ”Marknadsanalys”: trodde verkligen skoförsäljarerskan att den manlige israeliske ambassadören Benny Dagan skulle köpa damskor? Hade det åtminstone varit en gympadoja av märke Nike eller Reebok så skulle det kanske kommit till användning, men en damsko?

En sak är säker, the Intifada Shoe Company behöver verkligen förbättra försäljningsutbildningen hos de anställda …

Import av varor och idéer från utlandet borde alltid uppmuntras, även från de mer bakåtsträvande delarna av arabvärlden, men lite högre standard än så får man efterlysa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ANclSnICGXY&hl=en&fs=1]

svd
dn
sr
sr
stockholm city
nyheter24
dn
lny
metro
expressen
östran
dagen
kvällsposten