Mänskliga sköldar stora som små

En regel för judarna, och en helt annan för alla andra.

Irans Hamaskrig mot den judiska staten har nyligen avslutats med en vapenvila. Visserligen en vapenvila som Hamas redan brutit flera gånger med ändå.

Det relativa lugnet används av omvärlden – ni vet, samma omvärld som satt tyst under åtta långa år medan 10 000 Hamasraketer sköts mot dagis, sjukhus och äldreboende i Israel – för att rikta skadeståndsanspråk på förövaren.

Med ”förövaren” menas förstås den som efter 2920 dagar svarade med en 21 dagar lång kampanj för att få ett slut på de dagliga Hamasraketerna.

Med ”förövaren” menas förstås den part som försvarade sina civila.

Med ”förövaren” menas förstås den part som ”började” kriget genom att slå tillbaka.

Som alltid, med ”förövaren” menas juden. I det här fallet den judiska staten Israel.

Denna underbara omvärld vill nu inleda rättsliga processer mot alla israeliska officerare och soldater som deltog i detta försvarskrig.

Men omvärlden vill inte inleda några rättsliga processer mot de Hamasterrorister som stolt visat sig i TV under åtta långa år, eller deras politiska och militära överordnade. Alltså de som har beordrat det åttaåriga raketbombardemanget mot israeliska civila. Man kan börja med Ismail Haniya och Khaled Meshaal.

Anledningen till att omvärlden vill inleda rättsliga processer mot den judiska statens försvarare är att Israel ska ha använt ”oproportionerligt våld”. Hur använder man oproportionerligt våld mot 10 000 raketer? Hur siktar man på dem som skjuter raketerna när de medvetet använder civila, vuxna som barn, som sköldar för att skydda sig mot israeliska skyddsåtgärder?

En bild sägs berätta mer än tusen ord. Inget bättre då än att se lite bilder – arabiska bilder, Hamasbilder, tagna i Gaza.

Första filmklippet visar den arabiska journalisten Hannan al-Masri från Alarabiya TV som bekräftar att en Hamasraket just avfyrats från bottenvåningen i Gaza Citys presskontor. Kontoret blev mycket senare under kriget utsatt för israelisk bombning eftersom Hamas fortsatte att använda pressbyggnaden för raketavskjutning.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JY50cktUKbA&hl=en&fs=1]

http://www.youtube.com/watch?v=JY50cktUKbA

Det andra filmklippet visar hur Hamas hanterar inte bara vuxna civila i sin konstanta krigsföring mot judar, utan även småbarn.

Tyvärr är också här kommentarer överflödiga.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8&hl=en&fs=1]

http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8

Kommentarer, ja, men inte frågor.

Eller rättare sagt en fråga: varför reses inte krav på att ställa hela Hamasledningen inför rätta?

Med vilket ord som börjar på ”anti” och slutar på ”semitism” ska vi bedöma omvärldens iver att angripa Israels svar på Hamas terror? Samma omvärld har varit helt tyst om Hamas upprepade övergrepp mot både civila vuxna och barn – deras egna och de israeliska.

Den enda lösningen i det längre perspektivet är att Hamas ställs inför rätta.

Den enda lösningen i det kortare perspektivet är att allt bistånd till Gaza omedelbart fryses tills Hamas infinner sig i rättssalen.