Hamas vapen: raketer och propaganda

Propagandakriget trappas upp – medan sanningen tonas ned

Frankrikes public-service TV kanal, France 2, är återigen i blåsväder. Återigen gäller det förfalskning och propagandaspridning under täckmantel av ”nyhetsrapportering”.

För några år sedan regisserade och klippte France 2 ordentligt i flera filmsekvenser för att ”bevisa” att en liten arabisk pojke, Mohammed al-Dura, sköts till döds av israeliska soldater i Gazaremsan. När fallet väl togs upp i rätten kom det fram att Hamas hade placerat kameror på strategiskt valda platser och att när sedan pojken sköts kom kulan bakifrån, dvs från Hamas. De i förväg utplacerade kamerorna och den välregisserade inspelningen hade för avsikt att skuldbelägga Israel för pojkens död. Allt för att vinna propagandapoäng gentemot Israel. France 2 var en aktiv del av förfalskningen. Cyniskt och barbariskt så det förslår, speciellt eftersom händelsen användes som ursäkt för massiva våldsamheter runt om i världen.

Och historien upprepar sig. Den 6 januari visade France 2 bilder föreställande skador som Israel har åsamkat Gaza 090101 sedan Israel bestämde sig för att besvara Hamas åtta år långa raketkrig. Bilderna visade dussintals döda kroppar.

Sanningen är dock att bilderna är från 2005, tre år tidigare, och att dödsfallen uppkom när en Hamas lastbil lastad med raketer av misstag exploderade mitt bland civila i Jabaliya.

Det första offret i krigstid brukar vara sanningen.

Här ser vi den sanning som Hamas vill visa oss. Skadade småbarn.

Och här ser vi den sanning som Hamas inte vill visa oss. Småbarn indoktrinerade i våld, hat och extremism.

Men propaganda är inte bara vad man ser, den är lika mycket vad man inte får lov att se.

Här är en film som visar hur Hamas anser att palestinska barn bör uppfostras. Detta är Hamas stolt över och vill visa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8&hl=en&fs=1]

Här är en film som Hamas och deras kollaboratörer i medierna INTE vill visa:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Im4KE3nkGA0&hl=en&fs=1]

Hamas propaganda litar inte enbart på egna resurser och public-service TV såsom France 2 och det ökända BBC, i folkmun kallad ”Voice of Palestine”. Andra ärevördiga organisationer som FN spelar också gärna med. Här är en filmsekvens som visar hur en FN-ambulans används för att transportera tungt beväpnade Hamasterrorister under strider med israeliska soldater:

Och här ser vi hur Hamas använder en FN-skola för att avfyra raketer, oktober 2007:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zmXXUOs27lI&hl=en&fs=1]

Här kan man se lite mer sådant som Hamas inte vill ska ses av allmänheten: hur terrororganisationen använder civil infrastruktur såsom moskéer, skolor, sjukhus och bostadshus för att skjuta raketer och granater, vilket är strängt förbjudet enligt folkrätten och Genèvekonventionen. Följande filmsekvens är sanning, den är inte regisserad såsom vi är vana från France 2 och Hamas egen Pallywoodstudio:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bHNk6eBw3ME&hl=en&fs=1]

Som sagt, propagandakriget trappas upp. Kriget består av det du ser och även det de inte vill att du ser.

När man inte längre kan lita ens på kameran, är det kanske dags att gå tillbaka till den gamla hederliga färgkritan och rita den bild som sammanfattar kriget som har påtvingats Israel av den iranska lydmilisen Hamas: