Sanningen om Hamas – från Gazas barn

En ung arabisk flicka vars familj dödades i Gaza i söndags sade i en TV-intervju: “Det är Hamas som orsakar kriget – inte bara detta utan alla våra krig.”

I en intervju i den arabiska Hamas-ägda TV-kanalen al-Aqsa, berättade flickan om hur hon vaknade i söndags morse med att hela hennes sovrum kollapsade runt henne:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fLIdxF-GHWw&hl=en&fs=1]

Vi var 7 flickor som sov i rummet, vi visste inte vad som hände. Jag vaknade av alla tegelstenar som kraschade ner på mig och på mina systrar. Min 4 år gamla syster som låg bredvid mig var död.”

I rummet bredvid sov min mamma och pappa, min yngre bror och en annan syster, 13 dagar gammal. Det är Hamas som är orsaken till detta krig och till alla våra krig.” [al-Aqsa TV, 29 december 2008]

Man kan inte annat än ha oerhörd medkänsla för den unga flickan. Regionalmaktspolitik och raketer i all ära, det är ändå barnen och de övriga civila man bör ha i åtanke innan man iscensätter krig för politisk vinnings skull.

al-Aqsa TV kontrolleras av terrororganisationen Hamas. Det är möjligtvis ett tecken på det utbredda missnöjet med Hamas i Gaza att TV-stationen vågar ge ut intervjun.