Världsnyhet att Israel lämnar Gaza – Men SVT-text tar inte upp nyheten

Vi bevittnar nu en nyhet av verklig världsomdanande omfattning som samtliga nyhetsorgan världen över har rapporterat om sedan igår, inklusive sådana Israelkritiska organ som Al Jazeera, TT, BBC, AP, Reuters, AFP, och samtliga svenska tidningar. Men inte SVT-text.

Det israeliska parlamentet, Knesset, godkände ett historiskt förslag att helt dra sig tillbaka från Gazaremsan som ett led i det framtida bildandet av ett fristående och oberoende Palestina.

Det märkliga är att SVT-text har haft tid och utrymme att nämna andra nyheter om Mellanöstern, som att Iran och Syrien bildar en enad front mot USA, att mordet på Libanons Rafik Hariri hotar destabilisera regionen, och att israels ÖB får inte sitt kontrakt förlängt, men denna verkliga världsomdanande nyhet har inte fått något utrymme alls.

Men å andra sidan är det en nyhet som för en gångs skull inger hopp for hela regionen och som dessutom sätter Israel i positiv dager. Otänkbart hos SVT-text.

Taggar: , ,

Kommentarer är stängda.