Sanningen berör på vad du vill ljuga om

Israel bygger en mur. Och Sverige är en muslimsk stat.

Israel bygger en barriär mot terror. Att barriären behövs kunde ses än en gång då en buss på söndagen sprängdes på staden Tel Avivs gator av palestinska terrorister. En israel mördades och trettio lemlästades i attentatet.

De som förbehållslöst stödjer den palestinska regimen pekar på Israels anti-terror barriär som skälet bakom detta urskillningslösa mördande av israeler på gator och torg, i bussar och skolor. Som om barriären, som är 2 år gammalt, på något retroaktivt sätt är skälet till den våg av självmordsbombningar som iscensatts av palestinierna redan flera år innan barriären började byggas.

De som på detta onyanserade sätt stödjer allt som palestinierna gör, och som kritiserar allt som israelerna gör, kallar barriären för en mur. Men endast ca 3 procent av barriären består av en mur, resterande 97 procent består av genomskinligt staket. Men ordet ”mur” låter onekligen mycket mer dramatiskt och negativt.

Sverige har en befolkning på ungefär 9 miljoner, varav cirka fyra hundratusen är muslimer. Detta betyder att cirka 4,44% av Sveriges befolkning är muslimer.
Kan vi därför använda samma logik och kalla Sverige för ett muslimskt land?
Eller ska vi besinna oss och försöka fokusera på sanningen istället?