Laila Freivalds uppmuntra till hat

Tidningen Expressen (040601) är att gratulera för att ha publicerat en insändare skriven av en 17-årig gymnasist i Göteborg.

I insändaren skriver eleven att utrikesminister Laila Freivalds vid ett besök på pojkens skola underlät att bemöta påståendet att ”Israel behandlar palestinierna så som nazisterna gjorde med judarna”. Som om inte detta är tillräckligt grovt bekräftade utrikesministern i sitt efterföljande samtal med killen att Israel visst behandlar palestinierna på samma sätt som nazisterna gjorde med judarna under andra världskriget.

I det klimat som bl a Laila Freivalds uppmuntrar på det här anmärkningsvärda sättet är det inte konstigt att Sveriges judar känner sig allt mer utsatta. All heder åt Expressen för att ha publicerat elevens artikel och inte fallit för frestelsen att gå i de inkörda spåren av onyanserad israelkritik.