Demokrati gentemot banditstyre

I Israel torsdagen den 13:e mars arresterade polisen två medlemmar ur samma israeliska judiska familj efter att en vapengömma hittades i deras hem.

Poliserna hittade tusentals kulor, rökgranater, tårgasgranater och annan ammunition. De två misstänkta arresterades av den israeliska polisen medan utredningen pågår om källan till vapnen och det tilltänkta målet.

Så fungerar en demokrati av t ex israeliskt eller svenskt snitt.

Jämför gärna med vad som sker uppemot ett 40-tal gånger per dag hos dem som ska vara Israels ”partner för fred” – Yasser Arafats Palestinska Myndighet. Inte bara att hans polis aldrig hittills arresterat någon enda vapenbärande palestinskarabisk våldsverkare, utan att just poliser själva påfallande ofta deltar i attacker mot israeliska civila – iförda sina uniformer, till råga på allt.

Det är skillnaden mellan demokrati och banditstyre.