GP censurerar nyheter. Igen…

I det pågående mediakriget om Mellanöstern, har GP gjort det igen: selekterat bort nyheter som riskerar att försätta palestinierna i dålig dager.

Igår kväll (030121) hittades en minibuss med fyra palestinaaraber och packad med 300 kg sprängmedel samt fyra gastuber på väg in i Israel för att iscensätta ett massivt terrordåd. Bilens ”besättning” lyckades fly in till den närliggande arabiska byn Umm el-Fahm, men detta vet ingen GP-läsare något om. Eftersom nyheten inte fanns med i dagens tidning.

Varför? Var det för att inget faktiskt hände? Alla andra media har dock rapporterat om det. I samma GP av dagen innan har man minsann rapporterat om en likaledes icke-händelse – att Israeliska agenter får lov att eliminera terrorister utomlands – trots att så ännu inte skett.

Balans och objektivitet, tack! Liberalismen är en politisk åskådning, inte en liberal inställning till vilka nyheter man ska publicera och vilka som ska kväsas.