Orsak och verkan! Enklare kan det inte bli.

Orsak och verkan, Aslam Khan! (Replik i GP Fria Ord 020412)
Försök att förstå innebörden.

Vet inte Aslam Khan att de nuvarande våldsamheterna är resultatet av fyra självmordsbombningar på raken och en mängd attacker med skjutvapen? Khan reagerar dock först när Israel svarar.

Han ger också inga svar på frågan om när Arafat kommer att gripa de skyldiga. Lika lite som vi tyder något svar på frågan om han verkligen vill göra det.

Varje land har rätt att skydda sina civila – busspassagerare, skolbarn, bedjande, restaurangbesökare – från terror. Det är terrorister som hotar Israels säkerhet. Det är terrorister som är målet. Tar Yasser Arafat itu med sina terrorister – som överenskommet – behöver inte Israel göra det.

Det är ingen idé att försöka svartmåla den ena sidan i en redan svår konfliktsituation, till förmån för den andra. Den intelligente analytikern kommer istället ganska snabbt till slutsatsen att man borde göra precis tvärtom: det enda som innebär verkligt framsteg och hopp för den egna sidan är att göra den andra sidan så nöjd som möjligt – med respekt och säkerhet i fokus.

Dit hör inte självmordsbombningar, och dit hör följaktligen inte intrång på annat lands område.

Taggar: ,

Kommentarer är stängda.