Sveriges demografiska utbyte

Februari 22nd, 2015 av ilyameyer
Peter Wolodarski, som skriver i DN om oron för att svenska judar nu kanske börjar utvandra på grund av oro över stigande antisemitism, har rätt men tycks ändå inte vilja se HELA sanningen i vitögat. Därför att hela sanningen är att judarnas problem i Sverige härrör nästan endast från antisemitism bland landets snabbt växande muslimska minoritet. Sorry om det är obekvämt, men det är sant.
Två saker:
  1. Polisen, och samhället i övrigt, är rörande överens om att varje yttring av antisemitism från högerhållet är förkastligt och skall fördömas. Vilket också görs. Polisen har också väldigt bra insyn i extremhögern, inte minst av demografiska/etniska skäl – det är lättare för svensk polis att infiltrera svenska högerextrema grupper. Desto svårare för svensk polis att infiltrera och pejla islamistiska grupper i Sverige, av förklarliga skäl. Därtill har många svenskar, i all synnerhet bland landets politiker och medier, beröringsskräck med allt som har att göra med islam/muslimer/islamism. Man har helt enkelt vare sig förmåga eller vilja att se skillnaden.
  2. De svenska judarnas problem är i första hand inte de islamistiska våldsbenägna antisemiterna, och verkligen inte de relativt små högerextrema krafter som polisen har bra koll på; de svenska judarnas problem – och anledningen till att vår utvandring efter 250 år i landet nu har inletts – är faktiskt att vi inte har minsta tilltro till våra politiker eller medier att stävja problemet med växande (främst muslimsk) antisemitism. En obekväm sanning, men en sanning icke desto mindre.
Vi judar har inte för avsikt att leva bakom taggtråd, med kpist-beväpnade vakter utanför. Inte nu igen. Visserligen har svensk judenhet utmärkta relationer med polisen, vi inser att de poliser och insatsstyrkor som vaktar oss är där FÖR oss, inte MOT oss, så det är inte samma som det var för blott 70 år sedan. Inte riktigt samma. Men effekten är detsamma. Vi lever avskilt från resten av samhället, bakom taggtråd. Det ger upphov till alltför smärtsamma associationer från en tid för inte så länge sedan – faktiskt den tid våra mor- och farföräldrar levde. De få mor- och farföräldrar som alltså överlevde och gjorde att vi kan idag bevittna att historien upprepar sig…
är vår påbörjad utvandring efter 250 i Sverige en ”överreaktion”? Det är ingenting som en tidningsredaktör eller en politiker kan avgöra, lika lite som som det är upp till en tidningsredaktör eller politiker att avgöra om något upplevs som rasistiskt. Det är upp till den berörda att avgöra hur hon har påverkats, det har inget med någon utomståendes uppfattning att göra.
Sveriges judar, med en historia och traditioner som går 250 år tillbaka, håller på att ofrivilligt delta i ett demografiskt utbyte gentemot Sveriges muslimer, som har funnits i landet i ungefär 40 år. Med våra politikers och mediers goda minne.
Det är ett socialt experiment av sällan skådat omfattning i modern historia. Med många förlorare – både bland en stolt och positivt bidragande judisk minoritet, som i tysthet men i ökande takt lämnar landet, och en muslimsk minoritet som tyvärr inte integrerats och inte fått möjlighet att integrera.
Men den grupp som kanske förlorar mest är faktiskt hela resten av Sverige, som blir en välintegrerad minoritet fattigare – och samtidigt tampas med en långt större minoritet som är farligt nära att för alltid uppfattas som utbölingar då det svenska samhället fullständigt misslyckats med dess integrering.
Med adress DN skulle jag vilja säga följande: om DN är orolig för judisk utvandring, borde tidningen först minutiöst granska de problem som de senaste årens muslimsk invandring har skapat.
För alldeles oavsett vilka politiskt korrekta uttalanden man vill göra i en tidning eller från Rosenbad, kommer problemet att fortsätta växa så länge vi som samhälle blundar för dess existens.

Medan Sverige hukar låtsas politiska opportunister som om ansvaret är någon annans

Februari 17th, 2015 av ilyameyer

Mona Sahlin ojar sig över atten liten 17-årig kille dog i Syrien, han var uppvuxen i Sverige, hur kom det sig att ingen av alla de vuxna som fanns runt honom såg vad som var på väg att ske?”

REALLY, Mona? Den här lilla stackars 17-åringen ”dog” inte, han dödades som stridande soldat mitt under det krig till vilket han frivilligt anmälde sig som del av hans religionsutövning. Han och hans gelikar har våldtagit småflickor, idkat människohandel, avrättat meddelst avhuggning med slö fällkniv, bränt människor levande, begravt människor levande.

Och du vurmar för HONOM??

Och dessutom har mage att fråga hur det kommer sig att ingen vuxen i hans omgivning har sett dessa tecken?

Svaret är att du – just DU Mona – har förhindrat att de vuxna i hans omgivning ens vädrat en tanke om att påpeka dessa tendenser, under hotet att allt sånt prat är likställd med rasism/islamofobi. För dig är sanningen likställd med rasism om sanningen handlar om Islamister. Du har helt enkelt beröringsskräck med allt som heter islam/islamism. Du blundar för det som sker, om det sker hos islamister.

Men vet du vad, Mona? Det, just DET, är ett tecken på äkta rasism – att inte ha lika höga förväntningar på en etnisk eller religiös grupp som du har på alla andra.

Det är DU, Mona Sahlin, som från din maktposition aktivt förhindrat att människor i hans omgivning kunde varna för denna utveckling. En utveckling som vi andra som betraktat detta under lång tid har också försökt varna för.

Du undrar, Mona Sahlin, varför vi inte ”såg vad som var på väg att ske”? Du ljuger, du hycklar, du fiskar fortfarande röster i grumligt vatten: för vi varnade – vi kristna, muslimer, judar, ateister. Vi demokratiivrare, helt enkelt, som hade en enda sak gemensamt: vi är svenskar (av allehanda ursprung) och vi vill ha svensk demokrati. Men du använde svensk demokrati för att tysta våra röster.

Hade du minsta lilla skam i kroppen skulle du öppet erkänna att du har begått ett stort misstag och be om ursäkt för att ha försatt vårt land i denna situation. Men nej, du klamrar dig fast vid makten och den höga lön som hör ihop med makten, och gråter krokodiltårar över den fara du försatt oss alla i.

Du, just DU Mona Sahlin. Avgå med någorlunda heder i behåll, innan du fäller några fler ödesdigra idiotkommentarer om stackars 17-åriga killar tillika massmördare som du, just DU, låtit växa mitt ibland oss genom att effektivt kväsa alla våra försök att uppmärksamma den fara du höll på att skapa.

70 år sedan Auschwitz befriades – men i Sverige har vi inte lärt oss något

Januari 28th, 2015 av ilyameyer

Hyckleri känner inga gränser.

Är det fler än jag som är helt stumma över det avgrundsdjupa gapet mellan statsministern Stefan Löfvens vackra ord i Stockholms synagoga igår kväll, när TV-kamerorna rullade och många potentiella röster fanns att övertyga – och hans regerings konkreta aktioner som faktiskt underblåser antisemitism?

Som till exempel att erkänna den ”stat” – Palestina – vars främsta uppgift – meddelst vårt massiva skattefinansierade stöd – går ut på att döda judar i världens enda judiska stat, Israel.

Som till exempel att bekvämt rikta rampljuset på ”högerextremism” – i och för sig ett problem men ett relativt sett litet problem idag i ett Sverige som mangrant fördömer högerrasism – samtidigt som hans egen regering blundar för den verkliga källan till dagens antisemitism: det rasistiska hatet som grasserar bland många av våra muslimska medborgare. Jag antar att statsministern har betalat sin TV-licens och har sålunda sett SVT-programmet Uppdrag Granskning som handlar om det utbredda antisemitiska hatet bland stora delar av Malmös muslimer. Hat mot alla människor som uppfattas som judar – inklusive svenska icke-judiska TV-journalister som ser ut som judar.

Som det faktum att vi som nation ignorerar våra egna arbetslösa ungdomar, vars föräldrar (infödda eller utlandsfödda, spelar absolut ingen roll) har betalat skatt i decennier men som inte får privilegiet att se sina egna barn i stabila jobb – samtidigt som regeringsföreträdare och regeringens allierade i sjuklövern, till exempel Mona Sahlin respektive Anna Kinberg Batra, ivrigt förespråkar att miljontals kronor ska spenderas på IS-terrorister, våldtäktsmän, massmördare och avskum skyldiga till de mest groteska brott mot de mänskliga rättigheterna. För att ”rehabilitera” dem…

här sade Anna Kinberg Batra, som alltså är Sveriges hopp till ett regeringsalternativ till dagens röd-gröna regering, det som tidigare brukade kallas för ”Oppositionen” innan politisk opposition avskaffades till förmån för ett åtta-årigt styre:

Att värvas som krigare för att utöva dödligt våld är faktiskt också att bli offer för våld och att bidra till att det sprids i världen.

Anna Kinberg Batra i en intervju i Expressen

Man tar sig för pannan. Den som förgriper sig på 9-åriga kristna flickor och sedan säljer dem vidare som del av sin religionsutövning borta i Syrien är alltså ett offer som bör rehabiliteras i Sverige.

För egen del hade jag nog vänt på klacken och lämnat byggnaden så fort Stefan Löfven började tala. Det är väl därför jag inte är ordförande i någon judisk församling i Sverige – man måste nog besitta en speciell sorts förmåga att förhindra kräkreflexen vid olämpliga tidpunkter för att inneha en sådan viktig post och företräda statens snabbt krympande judiska minoritet.

Nu har jag varit i Sverige i 70 år, men jag ser inte att judar har någon framtid i Europa eller i Sverige. Jag tycker inte att man har dragit några lärdomar av det som hände under andra världskriget, antisemitismen ökar igen, se bara vad som händer i Malmö, och det är oroväckande.

Livia Fränkel, överlevare från Auschwitz, i en intervju i DN

Smaka på de bittra orden från en av de få som mirakulöst nog överlevde Auschwitz: ”Jag ser inte att judar har någon framtid … i Sverige”.

Det gör obeskrivligt ont när överlevare från gaskamrarna idag, 70 år senare, konstaterar att judarna, en erkänd minoritet i Sverige och helt integrerade medborgare i detta underbara land sedan fler än två sekler tillbaka, känner att de inte längre har någon plats i det svenska samhället de varit med och byggt upp.

Och det inte på grund av antisemiterna – utan på grund av våra svenska politiska ledare som blundar för den antisemitiska sjukdomens existens och slår sig dövörat för alla bevis om problemets källa.