Yom Kippur – Försoningsdagen. Men vi tänker INTE försonas med antisemiter

September 17th, 2018 av ilyameyer

Imorgon kväll inleder vi Yom Kippur, Försoningsdagen.

Var och en har säkert mycket att tänka på inför denna dag – saker vi kanske kunde gjort annorlunda, människor vi kanske kunde bemött bättre, arbetskamrater vi kanske kunde tagit hand om på ett mer hänsynsfullt sätt.

En sak ska vi däremot inte försonas med: judehatet, antisemitismen, den konstanta krigföringen mot den judiska staten Israel, bäraren av vår judiska identitet.

De senaste dagarna har vi judar upplevt två dråpslag mot vår identitet, vårt välbefinnande. Igår knivhöggs en jude vid Gush Etzion nära Jerusalem. Ari Fuld var en 45-årig fyrbarnspappa, och en riktig kämpe för Israels och det judiska folkets rättigheter. Jag följde honom ofta i sociala medier. Hans 17-åriga mördare kommer nu enligt Palestinska myndighetens vanliga praxis att bli multimiljonär då svenska biståndspengar – icke-transparenta och icke-öronmärkta – kommer att skänkas till honom och hans familj som belöning för ytterligare en avlivad jude.

Och förra veckan kom Göta Hovrätt med den smått bisarra slutsatsen att en dömd antisemitisk mordbrännare som försökte bränna ihjäl ett 20-tal judiska barn i Göteborg i december förra året, får stanna kvar i Sverige. Inte trots sin antisemitiska attack, utan just på GRUND av den. Därigenom har Hovrätten satt en måltavla på ryggen hos varje svensk jude, som nu kan betraktas som villebråd för varje islamistisk våldsverkande vettvilling som riskerar att få avslag på sin asylansökan. Vill man vara säker på att få stanna i Sverige, ja då behöver man bara döda eller försöka döda en jude – Hovrättens dom skapar prejudikat.

Domen trotsade Migrationsverkets utlåtande om verkställande av förövarens utvisning. Hovrättens anmärkningsvärt råa antisemitiskt beslut togs ”med hänsyn till Israels eventuella intresse i saken”, dvs det lömska påstående att Sverige inte kunde garantera förövarens säkerhet utomlands eftersom den judiska staten skulle skada eller döda honom.

Den judiska staten Israel är en erkänd rättsstat, den griper inte in när brott begås i Sverige, av förövare boende i Sverige, mot offer som är svenskar, och där förövaren tillmäts en fängelsedom i svenskt fängelse. I Sverige gäller svensk lag. Att som Hovrätten påstå annat är inget annat än ett uttryck för unken antisemitism.

Det judiska året är nu 5779. Vi har med andra ord haft rätt många år på oss att utveckla ett rättstänk – och en identitet – som inte står någon annan efter. Vi behöver inga påpekande från inskränkta antisemiter om hur vi som individer, institutioner eller nation ska förhålla oss till de samhällen där vi lever, där vi är en integrerade del av vardagslivet och alltid varit det.

Däremot behöver nog Hovrätten gå en grundkurs i mångfald, logisk tänkande inklusive läran om orsak och verkan, medmänsklighet, och respekt för en av Sverige erkänd minoritet som under 250 år har bidragit till vårt Sveriges utveckling och välstånd.

inför Yom Kippur, Försoningsdagen, se till att fylla synagogan. För att trotsa Hovrättens inskränkthet och antisemitism, för att visa vårt djupa deltagande med ytterligare en i den långa raden av mördade judar i Israel, och för att visa att vi är stolta medborgare i varje samhälle och land där vi väljer att leva.

Vi judar tänker fortsätta LEVA i vårt underbara land Sverige. Inte genomleva andra människors vidrighet här.


Hovrättens antisemitiska prioritering

September 13th, 2018 av ilyameyer

Hovrättens prioritering: Det är viktigare att skydda en kriminell muslimsk antisemit som försökte bränna ihjäl ett 30-tal barn, än att skydda dessa laglydiga barn som ju bara är judar. Hovrätten anger den tilltänkta massmördares antisemitism som asylskäl.

Det som stör mest i denna makabra, fullständigt vidriga ändring av domen till förövarens fördel, är följande:

INTE att en kvasipolitisk Hovrätt driven av fanatiska vänstersympatier anser det viktigare att skydda en utländsk antisemit utan svensk medborgarskap.

INTE att denna unkna Hovrätt anser att laglydiga svenska judiska barns mänskliga rättighet till ett liv i säkerhet prioriteras lägre än en kriminell rasistisk utlännings påstått hotad säkerhet. Ett påstående utan någon som helst grund i fakta.

INTE ens att Hovrätten leker med klassiska antisemitiska (enligt självaste EUs och FNs definition) blodsförtal som att den judiska staten Israel kommer att vilja hämnas på en muslim som begår ett brott i Sverige utfört mot svenska medborgare och som får ett straff som utmäts i Sverige.

Det som stör mest är den totala, kompakta tystnaden från våra riksdagspolitiker. Inte ett ord från någon av dem. Våra politiker i sjuklövern, som själva skapade den politiska infrastruktur som bjöd in och sedan undlät att integrera många fler rasister med liknande intresse för att bränna judar levande – ja dessa politiker är idag helt tysta.

Hade det inte varit för modiga, principfasta och objektiva journalister som Maria Ludvigsson hade kännedom om denna horribla, samhällsvidriga dom inte fått någon spridning alls.

Dessa sju riksdagspartier har alla medverkat till olika regeringsbildningar de senaste åren. Det är de som skapade dagens ohållbara situation av massinvandring, bristande identitetskontroll och obefintlig integration. Men idag är de istället upptagna med att skylla alla dessa problem på det åttonde riksdagspartiet – det parti som inte varit med om något av ovanstående beslut och som tvärt om ha starkt kritiserat dem och ständigt förespråkat hårdare tag mot den här sortens rasistiska brott.

Vårt problem är sålunda inte att Hovrätten får fria händer att håna våra demokratiska värderingar och våra barns säkerhet. Vårt problem är det rådande politiska klimatet som uppmuntrar dem att göra det – helt ostraffat.

Sverige behöver en i grunden reformering av såväl det politiska landskapet som det juridiska. Det är ohållbart att vi har snart fler kvasipolitiska aktörer i samhället än medborgare i samhället.

Ladies and gentlemen, den nya svenska regeringen

September 10th, 2018 av ilyameyer

Läste nyligen ett S-förslag till ”blocköverskridande regering”.

Håller med. En blocköverskridande regering är faktiskt sista chansen till landets räddning.

här skulle de tyngsta posterna i en sådan blocköverskridande regering se ut:

 • Statsminister: Någon som inte tillhör något av de sju partierna som under flera mandatperiod försatt Sverige i dess nuvarande prekära situation. Med möjliga undantag för Göran Persson (S) – han kan tänkas som statsminister. Han är i varje fall den enda med pondus och statsmannamanér, samt något som ”de sju” (dvs exkluderande SD som aldrig suttit i någon regeringsposition) inte uppvisat: principfasthet och förståelse för moral.
 • Utbildningsminister: Ebba Busch Thor (Kd)
 • Socialminister: Mathias Sundin (L)
 • Inrikesminister: Jimmie Åkesson (SD)
 • Civilminister: Lars Adaktusson (Kd)
 • Finansminister: Vem som helst från Centern som tydligt tar avstånd från partiets bruna förflutna och nuvarande islamistiska infiltration.
 • Försvarsminister: Moderaten Abdirizak Waberi. Nä, jag skojar förstås å det grövsta. Inga fler experiment med islamister som försvarsminister. Ulf Kristersson – om inte annat för att han för det mesta lyckades undvika att kasta skit på meningsmotståndarna under årets hårda valkampanj. Han är inget statsministermaterial, men väl en person av integritet som klarar av att göra ett bra jobb under förutsättning att han får klara direktiv – och han skulle göra det med ärlighet och principfasthet.
 • Återstår då företrädare för V och Mp. Samt F!. Föreslås härmed att Gudrun Schyman (F!) får hedersuppdraget att övervaka kvinnors rättigheter i Iran. Staten bör dock inte bekosta hennes livförsäkring.
 • Jonas Sjöstedt (Kommunistpartiet de Islamisterna) föreslås som den nya regeringens ambassadör i Pyongyang, Nordkorea. Han ska även få i hedersuppdrag att hämta hem de fler än 3 miljarder kronor i obetalda medel som Nordkorea hållit inne för leveras av Volvo fordon redan på 1970-talet.
 • Gustav Fridolin (MP) föreslås som honorärkonsul i Gaza, där han kan arbeta för att förmå Hamas att upphöra med sin pågående massiva ekoförstörelse av södra Israel meddelst urskillningslösa mordbränder på gårdar, djurlivet, naturskyddsområden, skogar och utplåningen av det totala bi-beståndet i hela den geografiska regionen – inklusive Gaza, södra Israel, Egypten samt Jordanien. Han är som klippt och skuren för uppdraget.
 • Isabella Lövin (MP) föreslås till den alldeles nyinrättade position som Riksdagsunderhållningsgeneral – hon visade prov på dråplig stå-uppfärdigheter för ett par dagar sedan då hon i livesänd TV-debatt beskrev Löfvens styre som ”en väl fungerande regering”. Hon rev ner huset med flera minuters tårdrypande skratt.
 • Själv står jag till tjänst som den nya regeringens PR-chef på Utrikesministeriet. Någon måste väl tala om för våra kvinnliga ministrar när det är lämpligt att lämna huvudduken hemma vid besök i andra länder, och hur man bör uttrycka sig som Utrikesminister för att inte göra sig ovän med – och portförbjuden i – ett flertal länder.

Undertecknad: Ilya Meyer – översättare, författare och numera också aspirerande regeringsrådgivare